ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξήθηκαν στους 100 οι νεκροί από το σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Αυξήθηκαν στους 100 οι νεκροί από το σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Σεισμός,

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς εκφράζουν οι αρχές της Ινδονησίας μετά το σεισμό μεγέθους 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τη νησιωτική χώρα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, η λίστα των νεκρών αυξήθηκε στους 100, ενώ άλλοι 500 έχουν υποστεί τραυματισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει άγνωστος αριθμός ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

H χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η διαφαινόμενη καταστροφή είναι η μεγαλύτερη μετά το δολοφονικό τσουνάμι που έπληξε -και- την περιοχή του Άτσε το 2004, όταν ο αριθμός των νεκρών είχε ξεπεράσει τους 226.000.

Οι αρχές παρότρυναν τους κατοίκους να κοιμηθούν στην ύπαιθρο, καθώς η πιθανότητα κατάρρευσης και άλλων κτιρίων από τους μετασεισμούς είναι πολύ μεγάλος. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας καταβάλει προσπάθεια να μεταφέρει νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή, καθώς το υπάρχον δεν αρκεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία

Δίδυμοι σεισμοί 7,5 και 7,2 Ρίχτερ έπληξαν τη Βενεζουέλα

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 35 νεκροί και 200 τραυματίες από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων έως 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιμένει για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Η εκτίμηση για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr