Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία θα τετραπλασιάσει μέχρι το 2021 το οπλοστάσιό της

Η Ρωσία θα τετραπλασιάσει μέχρι το 2021 το οπλοστάσιό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Η Ρωσία θα τετραπλασιάσει το μεγάλου βεληνεκούς οπλοστάσιό της τα επόμενα επτά χρόνια, με στόχο να ενισχύσει την αναχαιτιστική στρατηγική της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον ρόλο όσο και τη σημασία των μεγάλης εμβέλειας όπλων υψηλής ακρίβειας στον τομέα της αναχαίτισης, σχεδιάζουμε να τετραπλασιάσουμε τον αριθμός τους μέχρι το 2021», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, κορυφαίος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες, λέγοντας ότι θα τετραπλασιαστεί ο αριθμός των υποβρυχίων, των μαχητικών αεροσκαφών και των βομβαρδιστικών. Σύμφωνα με το Κοροτσένκο, τα οπλικά συστήματα περιλαμβάνουν τόσο τα πετρελαιοκίνητα όσο και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, καθώς και μια σειρά αεροσκαφών, όπως το μαχητικό Su-35 Flanker, το μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 Fullback, το πέμπτης γενιάς μαχητικό TU-50 (PAK FA) και τα βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack και Tu-95MS Bear.

Υψηλό βαθμό ετοιμότητας απέδειξε η ρωσική πυρηνική τριάδα

Ο Σόιγκου προέβη στην ανακοίνωση των σχεδίων κατά τη διάρκεια της αναφοράς των αποτελεσμάτων από τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα χθες από την πυρηνική τριάδα της Ρωσίας.

Στην εν λόγω άσκηση ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Topol (SS-25 Sickle) από το πεδίο εκτοξεύσεων Πλέσετσκ στη βορειοδυτική Ρωσία.

Επίσης δοκιμάστηκαν δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Delta από τον Στόλο του Ειρηνικού και τον Βόρειο Στόλο, ενώ ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95 «Bear» εκτόξευσε έξι πυραύλους κρουζ εναντίον εδαφικών στόχων.

Όπως ανέφερε ο Σόιγκου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο αριθμός των προηγμένων πυραυλικών συστημάτων του οπλοστασίου της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 80% μέχρι το 2016, ενώ μέχρι το 2021 θα έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλαιά μοντέλα. Επίσης, δεν παρέλειψε να επαινέσει τον βαθμό ετοιμότητας της ρωσικής πυρηνικής τριάδας, όπως αποδείχτηκε στις διεξαχθείσες δοκιμές. Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Πούτιν και με παρατηρητές τους προέδρους των κρατών-μελών του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (Collective Security Treaty Organization) – Λευκορωσία, Αρμενία, Τατζικιστά και Κιργιζία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr