Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» (TAK), ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε 155.

Μέσω ανακοίνωσης κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση και την θεωρεί υπεύθυνη για το χθεσινό αιματοκύλισμα.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγιναν λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των επιχειρήσεων που γίνονται εναντίον των Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία.

Ο Ερντογάν συγκάλεσε την Κυριακή το απόγευμα σύσκεψη υπουργικών στελεχών και ανώτατων στελεχών των μηχανισμών ασφαλείας του τουρκικού κράτους για την εξέταση της κατάστασης, μετά τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε κηρύξει μάχη μέχρι εσχάτων εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε «δείξει» νωρίτερα το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ως υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση. «Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι οι εκρήξεις ήταν έργο του ΡΚΚ», είχε υπογραμμίσει.

Κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύoνται αρκετοί εκ των τραυματιών, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επίθεση συνιστά «ευκαιρία» για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Έπεσε ελικόπτερο του Κατάρ – 7 νεκροί Καταριανοί και Τούρκοι

Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr