Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Σφαγή για την ηγεσία των Σοσιαλιστών – Επτά οι υποψήφιοι

Γαλλία: Σφαγή για την ηγεσία των Σοσιαλιστών – Επτά οι υποψήφιοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές τις ερχόμενης άνοιξης στη Γαλλία, σύμφωνα με την επίσημη εκλογική λίστα που οριστικοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Οι προκριματικές κάλπες για το χρίσμα του κόμματος θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους, στις 22 και 29 Ιανουαρίου.

Ο νικητής θα κληθεί να διασώσει την παράταξη από εκλογική συντριβή, καθώς οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές να αποκλείονται από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο, μένοντας πίσω από τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να έχει δηλώσει πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, επικρατέστερος υποψήφιος φαντάζει ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Αντιμετωπίζει όμως στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος που των επικρίνουν έντονα για τις κεντρώες οικονομικές πολιτικές του και τον κατηγορούν ότι έχει προδώσει τα ιδεώδη της παράταξης.

Μεγαλύτερη απειλή για τον κ. Βαλς αναμένεται να είναι ο Ανρό Μοντεμπούργκ, που υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομίας έως το 2014, όταν και έχασε το χαρτοφυλάκιό του λόγω ενστάσεων για τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στις οποίες προσανατολιζόταν η κυβέρνηση.

Μία ακόμα απειλή για τον κ. Βαλς είναι ο πρώην υπουργός παιδείας Μπενουά Αμόν, που επίσης αυτοπαρουσιάζεται ως μία πιο γνήσια αριστερή επιλογή, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο μεγάλη στήριξη θα συγκεντρώσει ο επίσης πρώην υπουργός Βανσάν Πεϊγιόν, που εμφανίζεται ως ο διεκδικητής που μπορεί να ενώσει την αριστερά.

Όλοι οι γάλλοι πολίτες μπορούν να λάβουν μέρος στους προκριματικούς των Σοσιαλιστών, εφόσον καταβάλουν αντίτιμο 1 ευρώ και υπογράψουν μία δήλωση ότι ενστερνίζονται τις αξίες της αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr