Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση-έκπληξη στη Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ο πιο δημοφιλής πολιτικός

Δημοσκόπηση-έκπληξη στη Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ο πιο δημοφιλής πολιτικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού L’Express και του ραδιοφωνικού δικτύου France Inter.

Ο Μακρόν διετέλεσε υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ μέχρι που παραιτήθηκε φέτος για να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα και να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Στη δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, ο Μακρόν εμφανίζεται να είναι ο πιο δημοφιλής από τους 25 Γάλλους πολιτικούς με ποσοστό αποδοχής 35%, ίδιο με εκείνο που είχε πριν από ένα μήνα.

Το ποσοστό αυτό τον φέρνει στην πρώτη θέση κι ακολουθεί ο Αλέν Ζιπέ με 33% και απώλειες τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση και έπεται ο Φιγιόν με 31%, η δημοτικότητα του οποίου έπεσε έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Νοεμβρίου ο Φιγιόν επικράτησε του Ζιπέ στις προκριματικές για το προεδρικό χρίσμα του συντηρητικού κόμματος.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, της οποίας η δημοτικότητα αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα κι ανήλθε στο 27%.

Οι δημοσκοπήσεις σχετικά με τις προθέσεις των ψηφοφόρων εμφανίζουν τον Φιγιόν και την Λεπέν στην πρώτη και δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον επόμενο Απρίλιο και τους δυο τους να φθάνουν στον δεύτερο γύρο τον Μάιο με τον Φιγιόν πιθανό νικητή με πλειοψηφία δύο τρίτων.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr