Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κυρίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα), ανέλαβε την ευθύνη για την πισώπλατη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 22χρονου ισλαμιστή Τούρκου αστυνομικού Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς.

Την είδηση μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ο δράστης αφού σκότωσε τον Ρώσο Πρέσβη φώναξε μπροστά στις κάμερες συνθήματα αλληλεγγύης για τους ηττημένους ισλαμιστές στο Χαλέπι, συμπεριφορά που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είχε σχέση με την υποστηριζόμενη από το καθεστώς Ερντογάν ισλαμιστική εξέγερση στη Συρία.

Η τουρκική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποποιηθεί των ευθυνών της, υποστήριξε ότι ο δράστης συνδέεται με το δίκτυο του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνήθηκε την Τετάρτη να δεχτεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν, να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της κοινής ερευνητικής ομάδας», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, ενώ οι Ρώσοι ερευνητές που θα εξετάσουν την υπόθεση έφτασαν στην τουρκική πρωτεύουσα και άρχισαν να συνεργάζονται με την τουρκική Αστυνομία.

«Δεν αξίζει να τρέχουμε σε συμπεράσματα», προσέθεσε.

Ο Ρώσος διπλωμάτης πυροβολήθηκε πισώπλατα με εννέα σφαίρες από τον δράστη την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε φωτογραφική έκθεση στην Άγκυρα.

Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τη δολοφονία τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστό ότι υποστηρίζει και εξοπλίζει την Αλ Κάιντα στη Συρία, μέλη του κόμματός του μάχονται στις γραμμές της πρώην Αλ Νούσρα φέροντας κανονικά μαζί τους τουρκικές σημαίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr