Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει η αδερφή του 22χρονου Τούρκου που σκότωσε εν ψυχρώ τον πρέσβη Καρλόφ

Τι λέει η αδερφή του 22χρονου Τούρκου που σκότωσε εν ψυχρώ τον πρέσβη Καρλόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σεχέρ Αλτιντάς, αδελφή του 22χρονου πρώην αστυνομικού Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος σκότωσε τον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ και εν συνεχεία έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρεί να δώσει τη δική της εκδοχή σχετικά με το τι οδήγησε τον δράστη στην αποτρόπαια πράξη του.

Μιλώντας στη βρετανική «Daily Mail», η Σεχέρ υποστήριξε πως από τη στιγμή που ο αδελφός της άρχισε να σπουδάζει στη σχολή της αστυνομίας, άλλαξε κατά πολύ η συμπεριφορά του.

«Ο αδερφός μου διάβαζε το Κοράνι από μικρός καθώς πηγαίναμε όλοι μαζί σαν γειτονιά το καλοκαίρι στο τζαμί. Όταν ήταν μικρός πήγαινε στις προσευχές της Παρασκευής μόνο. Αλλά ήταν στη σχολή που άρχισε να προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα», είπε η Σεχέρ.

Ύπαρξη ενός μυστηριώδους άνδρα

Η ίδια αναφέρθηκε και στην ύπαρξη ενός μυστηριώδους άνδρα τον οποίο γνωρίζει μόνο ως «Σ» και στον οποίο ο αδερφός της αναφερόταν συχνά. «Ο αδερφός μου μιλούσε πάντα γι’ αυτόν. Το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είχε πάει στο γάμο του. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι όλα ήταν τρελά εκεί στη Σμύρνη και ζήτησε την ευλογία μας».

Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, ο αδερφός της και ο άνδρας αυτός έδωσαν μαζί εξετάσεις για να ενταχθούν στην φρουρά του προέδρου Ερντογάν αλλά, όπως είπε, δεν έγιναν δεκτοί γιατί ήταν αστυνομικοί για λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Σεχέρ απέρριψε, παράλληλα, ότι ο αδερφός της ήταν σπουδαστής του σχολείου Κορφέζ, το οποίο φέρεται να ελέγχεται από τους Γκιουλενιστές. «Σίγουρα δεν είχε γραφτεί σε αυτό το σχολείο και κανένας επιχειρηματίας δεν μας βοήθησε, όπως λένε κάποιοι. Εγώ είχα γραφτεί στο Κορφέζ οχι ο αδερφός μου. Αλλά το 1999 όταν συνέβη αυτό δεν υπήρχε η οργάνωση FETO», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr