Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν και Μέι τηλεφωνήθηκαν για το Κυπριακό

Ερντογάν και Μέι τηλεφωνήθηκαν για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πραγματική ευκαιρία» για μία δίκαιη λύση διαρκείας χαρακτήρισαν τη Διάσκεψη της Γενεύης ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας, οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν την ελπίδα οι επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη, να δώσουν την ευκαιρία για μία δίκαιη λύση διαρκείας» και συμφώνησαν «επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες».

Επίσης, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως Ερντογάν και Μέι «σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν στη Γενεύη θα δώσουν το «παρών» και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων κρατών, με την Αθήνα να πετάει το «μπαλάκι» στην Άγκυρα.

Πηγές από το Μαξίμου τόνιζαν νωρίτερα, «η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη Γενεύη, σε περίπτωση που το ίδιο αποφασίσει η τουρκική πλευρά».

Η Διάσκεψη της Γενεύης είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr