ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν απαγορεύτηκε το ναζιστικό κόμμα NPD στη Γερμανία γιατί είναι… μικρό

Δεν απαγορεύτηκε το ναζιστικό κόμμα NPD στη Γερμανία γιατί είναι… μικρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη την προσπάθεια από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας να απαγορευτεί το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών ρατσιστικό και αντισημιτικό, με το αιτιολογικό ότι είναι πολύ ανίσχυρο για να συνιστά απειλή.

Στην απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω ανησυχίας για την αυξανόμενη στήριξη προς τις ακροδεξιές οργανώσεις εξαιτίας της δυσαρέσκειας για το κύμα μεταναστών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Βοσκούλε, αναφέρει ωστόσο ότι το κόμμα είναι αντισυνταγματικό στη φύση του.

«Το NPD επιδιώκει αντισυνταγματικούς σκοπούς, αλλά επί του παρόντος υπάρχει ανεπαρκής όγκος αποδεικτικών στοιχείων που να καθιστούν πιθανό η συμπεριφορά τους να έχει επιτυχή κατάληξη», υποστηρίζει ο ίδιος.

Τα ομόσπονδα κρατίδια ξεκίνησαν να διερευνούν την πιθανότητα της δικαστικής απαγόρευσης του κόμματος μετά την τυχαία εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU το 2011, η οποία κατηγορείται για την δολοφονία εννέα μεταναστών και μίας γυναίκας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία: Νίκησε με 1-0 τη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ

Γερμανία-δημοσκόπηση: Παραίτηση Μερτς ζητά το 55% των πολιτών – Πρώτη η ακροδεξιά AfD

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr