Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Μέρκελ: Η βία δεν έχει θέση στα στρογγυλά τραπέζια

Α. Μέρκελ: Η βία δεν έχει θέση στα στρογγυλά τραπέζια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα “στρογγυλά τραπέζια” που θα γίνουν για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης θα πρέπει να είναι διευρυμένα και όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ότι η βία δεν έχει θέση σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πιθανότητα των στρογγυλών τραπεζιών προσφέρει μια καλή ευκαιρία» για να βρεθεί μια διέξοδος στην εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία απειλείται με διχασμό.

Όμως «θα είναι καλοδεχούμενοι σε αυτά όσοι μπορούν να αποδείξουν με αξιόπιστο τρόπο ότι δεν επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους τους με τη βία», πρόσθεσε. «Η βία ως λύση των προβλημάτων δεν θα έχει θέση εκεί», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους που διοργάνωσαν δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας, η Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι δηλαδή είναι παράνομο.

«Πιστεύω ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο και άρα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμά του. Αναμένω τις εκλογές» επεσήμανε.

«Η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της (. . .) εργάζεται ώστε οι (προεδρικές) εκλογές της 25ης Μαΐου να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Ένα στρογγυλό τραπέζι έχει ήδη προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στις 16:30 (ώρα Ελλάδας). Σε αυτό θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, τρεις πρώην πρόεδροι της Ουκρανίας, οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές, καθώς και βουλευτές και τοπικοί αξιωματούχοι. Αντίθετα οι επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν φαίνεται να έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr