Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόρο 20% στις εισαγωγές από το Μεξικό εξετάζει ο Τραμπ για τη χρηματοδότηση του τείχους

Φόρο 20% στις εισαγωγές από το Μεξικό εξετάζει ο Τραμπ για τη χρηματοδότηση του τείχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή φόρου 20% στις εισαγωγές από Μεξικό, για τη χρηματοδότηση του τείχους μεταξύ των δύο χωρών, εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και όπως μεταδίδει το Reuters.

Πάντως, στελέχη του Ρεπουμπλικάνου Κόμματος εξέφραζαν αργότερα την εκτίμηση ότι δεν θα επιβληθεί φόρος αποκλειστικά για το Μεξικό.

Της συγκεκριμένης αναφοράς του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, περί φόρου 20% στις εισαγωγές από το Μεξικό, είχε προηγηθεί η ακύρωση του ταξιδιού του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο στις ΗΠΑ. όπου θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Νιέτο αποφάσισε την ακύρωση του ταξιδιού μετά τις διακηρύξεις του κ. Τραμπ ότι προχωρεί με την κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο χωρών για να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ και ότι το κόστος του τείχους θα πληρωθεί από το Μεξικό.

Ο κ. Νιέτο είχε δηλώσει από την Τετάρτη ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει «για κανένα τείχος», καθώς διαφωνεί με την κατασκευή του.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter, κάλεσε τον Μεξικανό ομόλογό του να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, εάν επιμένει ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr