Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σούζα” ο Έιντε – “Θα επανέλθουμε στο Κυπριακό όταν ο χρόνος θα είναι σωστός”

“Σούζα” ο Έιντε – “Θα επανέλθουμε στο Κυπριακό όταν ο χρόνος θα είναι σωστός”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θα επανέλθουμε, όταν ο χρόνος θα είναι σωστός», δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό και τσιράκι της Βικτόρια Νούλαντ, Έσπεν Άιντε, αναφερόμενος στη σύγκληση νέας διάσκεψης για το ζήτημα.

Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα συμφωνηθεί από τους ηγέτες και φυσικά από τους άλλους συμμετέχοντες στη διάσκεψη.

«Δε θα έλεγα ότι αυτό είναι πρόβλημα, αλλά χρειάζεται καλύτερη κατανόηση για το τι απαιτείται να γίνει εδώ, ώστε να υπάρξει μία επιτυχής επανάληψη της διάσκεψης», ανέφερε μετά από συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την αυριανή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, γιατί, όπως είπε, θα πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Ερωτηθείς αν είναι η στιγμή να υπάρξει «πάρε-δώσε» για να προχωρήσει η διαδικασία, απάντησε πως «ίσως δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο», σημειώνοντας ότι «θα είναι κέρδος και για τις δυο πλευρές».

Για τις δηλώσεις του περί πενταμερούς διάσκεψης, τόνισε ότι δεν ήταν ιδιαίτερο θέμα στη συνάντηση του με τον κ. Αναστασιάδη και ότι συμφώνησαν πως η μορφή της διάσκεψης για την Κύπρο θα παραμείνει βάση των συμφωνημένων δηλώσεων που την αφορούν, δηλαδή της 1ης Δεκεμβρίου και της ανακοίνωσης που εξεδόθη μετά τη διασκεψη.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ουσιαστική διαφωνία», κατέληξε.

Ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε στον ειδικό σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών πως δεν συζητεί υπό προϋποθέσεις, ούτε αποδέχεται προϋποθέσεις για τον διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης ήγειρε στον κ. Άιντε το θέμα των δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, υποδεικνύοντας πως δημιουργούν πρόβλημα στον διάλογο.

Ιδιαίτερα έθεσε το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ, που αξιώνει η Άγκυρα να απολαμβάνουν Τούρκοι υπήκοοι στην Κύπρο μετά τη λύση και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση ο ίδιος να αποδεχθεί παραχώρηση των ευρωπαϊκών ελευθεριών.

Επίσης, υπογράμμισε ότι από τουρκικής πλευράς συνεχώς εγείρονται νέα θέματα στις συνομιλίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr