Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπελάδες για την όμορφη δήμαρχο Ρώμης από τις αποκαλύψεις για τις ασφάλειες

Μπελάδες για την όμορφη δήμαρχο Ρώμης από τις αποκαλύψεις για τις ασφάλειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι επιμένει ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί και ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του ιδρυτή του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο παρά τις αποκαλύψεις του Τύπου και την ανάκρισή της από τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το περιοδικό L’ Espresso, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας φέρεται να προέκυψε ότι ο πρώην υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της δημάρχου Σαλβατόρε Ρομέο της είχε πληρώσει δυο ασφάλειες ζωής, ύψους 30.000 και 3.000 ευρώ, πριν η ίδια εκλεγεί δήμαρχος.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κίνητρο της απόφασης αυτής του Ρομέο ήταν πιθανόν ο δεσμός που διατηρούσε με την ιταλίδα δικηγόρο η οποία εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Ιούνιο. Η ίδια πάντως τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ασφάλειες και ότι «έχει μείνει άναυδη».

«Στην αιτιολογία της ασφάλειας ζωής ο Ρομέο είχε γράψει “δεσμός”», γράφει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica στην διαδικτυακή της έκδοση.

Δεν φαίνεται να πρόκειται -τουλάχιστον έως τώρα- για αξιόποινη πράξη, αλλά πολλοί υπογραμμίζουν πως είναι κάπως περίεργο το ότι στην συνέχεια ο Ρομέο ορίσθηκε υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της «δημάρχου των Πέντε Αστέρων».

Παράλληλα, χθες η Βιρτζίνια Ράτζι ανακρίθηκε επί οκτώ ώρες από τους εισαγγελείς της Ρώμης, σε σχέση με το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας και αναληθούς διαδικασίας για τον διορισμό του πρώην υπεύθυνου του γραφείου τουριστικής προώθησης του δήμου Ρενάτο Μάρα.

Πρόκειται για τον αδελφό του Ραφαέλε Μάρα, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του δήμου της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο για διαφθορά.

Η υποψία είναι ότι η συγγένεια των αδελφών Μάρα, μπορεί να βοήθησε την σταδιοδρομία τους, με την στήριξη της νεαρής δημάρχου.

Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες, η δήμαρχος των Πέντε Αστέρων, αντί να δώσει μια νέα ώθηση στην ιταλική πρωτεύουσα με βάση το σύνθημά της, που ήταν «εντιμότητα», διαπιστώνεται πως έχει βαλτώσει, πως δεν διαθέτει δυναμική παρουσία και πως αναγκάζεται μάλιστα να απολογηθεί ενώπιον των εισαγγελέων.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα, αν πράγματι ο Μπέπε Γκρίλο θα συνεχίζει να την στηρίζει ή αν θα αποφασίσει να αποσύρει το σύμβολο του κινήματός του από την δημαρχία της Ρώμης, προκαλώντας και την παραίτηση της Βιρτζίνια Ράτζι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Στο Δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr