Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στην Τουρκία από καταγγελία ότι ο Ερντογάν είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος “δεν θα μας κάνει κακό”

Σάλος στην Τουρκία από καταγγελία ότι ο Ερντογάν είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος “δεν θα μας κάνει κακό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Ντουρσούν Τσιτσέκ (Dursun Çiçek), αποκάλυψε ότι όταν έγινε γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκόπευε να καταλάβει το Τουρκικό Προξενείο στη Μοσούλη (2014), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον τότε αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Νετσντέτ Οζέλ (Necdet Özel), που ανησυχούσε, ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έκανε τέτοια ζημιά στην Τουρκία.

Όπως γράφει η εφημερίδα Hürriyet στη σαββατιάτικη έκδοσή της, όταν ο στρατηγός Οζέλ ανέφερε στον Ερντογάν την πιθανή κατάληψη του Προξενείου από τους τζιχαντιστές, ο Ερντογάν του απάντησε:

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα κάνει τέτοια ζημιά σε εμάς. Ασχολήσου με άλλα θέματα”.

Ο βουλευτής Τσιτσέκ, πρώην στρατιωτικός ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι τη συζήτηση την πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον στρατηγό Οζέλ σε μια συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η είδηση, όπως γράφει το Turkish Minute, αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Hürriyet, κάποιες ιστοσελίδες την αναπαρήγαγαν και στη συνέχεια η Hürriyet την κατέβασε.

Από τον σάλο που προκλήθηκε ο στρατηγός ε.α. Οζέλ διέψευσε τον βουλευτή με γραπτή του δήλωση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ουδέποτε έκανε με τον Ερντογάν αυτή τη συζήτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το Τουρκικό Προξενείο στη Μοσούλη στις 11 Ιουνίου 2014 και κράτησε ομήρους για 101 ημέρες 49 Τούρκους, τους οποίους και απελευθέρωσε τον Οκτώβριο του 2014.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο Ερντογάν πέτυχε την απελευθέρωση των Τούρκων διπλωματών με ανταλλάγματα. Δηλαδή, απελευθέρωσε τζιχαντιστές που κρατούνταν στην Τουρκία, επέτρεψε την είσοδο εθελοντών στη Συρία και ποιος ξέρει τι άλλο δεν έχει ακόμα βγει στο φως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr