Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ μίλαγε για αύξηση της εγκληματικότητας από τους μετανάστες και οι Σουηδοί κατάλαβαν “τρομοκρατία”

Ο Τραμπ μίλαγε για αύξηση της εγκληματικότητας από τους μετανάστες και οι Σουηδοί κατάλαβαν “τρομοκρατία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφού οι Σουηδοί “εμπέδωσαν” ότι όσα είπε το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στη Φλόριντα, δεν αφορούσαν κάποιο ανύπαρκτο τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία αλλά την αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των μεταναστών, συνέχισαν να του την “πέφτουν” επειδή τους έθιξε την “ιδανική” τους κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε τη Δευτέρα “έκπληκτος” από τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνέδεσε τη μαζική άφιξη μεταναστών στη χώρα του με την υποτιθέμενη έκρηξη της εγκληματικότητας.

“Αιφνιδιάστηκα, όπως και πολλοί άλλοι νομίζω, από τα σχόλια που έγιναν για τη Σουηδία αυτό το Σαββατοκύριακο” είπε ο Λεβέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη μαζί με τον γενικό κυβερνήτη του Καναδά Ντέιβιντ Τζόνστον.

“Έχουμε ευκαιρίες, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, εργαζόμαστε για όλα αυτά καθημερινά. Όμως νομίζω επίσης ότι πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη να χρησιμοποιούμε σωστά τα γεγονότα και να επαληθεύουμε κάθε πληροφορία που μεταδίδουμε”, πρόσθεσε ο Λεβέν.

Η δήλωση Τραμπ που ερμηνεύτηκε ότι αναφερόταν σε τρομοκρατικό χτύπημα

«Αυτή είναι η ουσία. Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, είδατε τι έγινε χτες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία, ποιος θα το πίστευε, στη Σουηδία… Πήραν μεγάλους αριθμούς (σ.σ. προσφύγων) και έχουν προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν. Δείτε τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Νίκαια», ανέφερε ο Τραμπ στην ομιλία του το Σάββατο στο Μέλμπουρν, κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η δήλωση αυτή εξέπληξε τους Σουηδούς γιατί μέσα στον “πανικό” τους νόμισαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόταν σε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα τους από μουσουλμάνους, που σαφώς και δεν έχει συμβεί, αλλά ο Τραμπ δεν αναφερόταν σε τρομοκρατία αλλά σε εγκληματικότητα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ, ο οποίος επίσης δεν κατάλαβε τι έλεγε ο Τραμπ, έγραψε στο Twitter:

“Στη Σουηδία; Επίθεση; Μα τι κάπνισε;”. Μάλλον έπρεπε να ρωτήσει τον εαυτό του, που άλλα διάβασε και άλλα κατάλαβε.

“Πέρσι, μόνο στο Ορλάντο/`Oραντζ της Φλόριντα, απ` όπου μιλούσε ο Τραμπ προχθές, έγιναν περίπου οι μισές δολοφονίες απ` όσες σε όλη τη Σουηδία”, πρόσθεσε ο Μπιλτ, χωρίς να επικαλεστεί πηγές.

Τον Ιούνιο πάντως σημειώθηκε μια επίθεση σε ένα γκέι μπαρ του Ορλάντο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 άνθρωποι. Στη Σουηδία καταγράφονται περίπου 100 ανθρωποκτονίες κάθε χρόνο.

Ο Τραμπ έδωσε εξηγήσεις για εκείνους που δεν κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, μέσω Twitter, σημείωσε ότι η αναφορά του αφορούσε ρεπορτάζ του συντηρητικού αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, γνωστού για την υποστήριξή του στους Ρεπουμπλικανούς.

Στο ρεπορτάζ γινόταν γενική αναφορά σε αύξηση της εγκληματικότητας στη Σουηδία, κυρίως των βιασμών, την οποία ο ρεπόρτερ συνέδεε εμμέσως με την πολιτική ανοιχτών θυρών για πρόσφυγες ή/και μετανάστες, ωστόσο δεν υπήρχε αναφορά σε κανένα περιστατικό τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε τη Δευτέρα την τοποθέτηση του κ. Τραμπ, ότι η συγκεκριμένη αναφορά ήταν γενικά σε σχέση με την εγκληματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr