Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και “σάρωσε” στη νοτιοδυτική Συρία τον FSA

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και “σάρωσε” στη νοτιοδυτική Συρία τον FSA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση σε αντίπαλούς τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές τη Δευτέρα στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ισραήλ, καταλαμβάνοντας αρκετά χωριά και μια μεγάλη κωμόπολη, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές είπαν πως οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές επέκτειναν τον έλεγχό τους σε μια περιοχή που σχηματίζει φυσικό φράγμα μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, όπου ρέει ο ποταμός Γιαρμούκ, αφού κατέκλυσαν την Τσελ, την Σαχέμ Αλ Γκολάν, την Άντουαν και την Τελ Τζαμούα.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση την αυγή από τον θύλακά τους στις πόλεις Τζάμλα, Άιν Ζάκαρ Νάφα και Αλ Σάζρα, αναπτύσσοντας δεκάδες οχήματα για να κατακλύσουν τα γειτονικά χωριά, όπου βοηθήθηκαν από εν ύπνω πυρήνες ομοϊδεατών τους μέσα στις κοινότητες.

Αργότερα οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από τουλάχιστον δύο χωριά (Τζιλίν και Χιτ) μετά από αντεπίθεση από τις ομάδες του “Νότιου Μετώπου”, μια συμμαχία ομάδων του υποστηριζόμενου από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η οποία συντονίζει επιχειρήσεις από ένα κοινό διοικητικό κέντρο στην Ιορδανία, είπε ο Αμπού Γιάχια, στέλεχος των ισλαμιστών.

Δυνάμεις του στρατού της Ιορδανίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, είπε ιορδανική πηγή ασφάλειας, ενώ κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι μπορούσαν να ακούσουν καθαρά τον ήχο των όλμων από τις μάχες στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στις αρχές του μήνα, η αεροπορία της Ιορδανίας είπε ότι είχε επιτεθεί αεροπορικά εναντίον των τζιχαντιστών στην περιοχή, καταστρέφοντας μια αποθήκη πυρομαχικών, ένα εργοστάσιο παραγωγής παγιδευμένων αυτοκινήτων και στρατώνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr