Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωβουλή ήρε την ασυλία της Λεπέν επειδή ανάρτησε φωτογραφίες του Ισλαμικού Κράτους

Η Ευρωβουλή ήρε την ασυλία της Λεπέν επειδή ανάρτησε φωτογραφίες του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βουλευτική της ασυλία έχασε η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, μετά από ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξήχθη σήμερα Πέμπτη.

Αιτία αποτέλεσαν tweets που είχε αναρτήσει με βίαιο περιεχόμενο από το Ισλαμικό Κράτος.

Η ακροδεξιά πολιτικός βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας καθώς είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τρεις φωτογραφίες από εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους τον Δεκέμβριο του 2015, περιλαμβανομένου του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Τη Τρίτη, μέλη του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου ψήφισαν για την άρση της ασυλίας της, αλλά η απόφαση αυτή έπρεπε να επικυρωθεί και από μία δεύτερη, πιο μαζική, ψηφοφορία.

Η άρση της ασυλίας της σημαίνει πως το κοινοβούλιο μπορεί να κινηθεί δικαστικά κατά της, για το αδίκημα της «δημοσίευσης βίαιων εικόνων», που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε ποινή τριετούς φυλάκισης και προστίμου 75.000 ευρώ.

Τέλος, η άρση της ασυλίας σχετίζεται μοναχά με αυτή την υπόθεση και είναι απίθανο να τεθεί σε ισχύ πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας στις 23 Απριλίου.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι σαφές: μια μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προήδρευσε των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η σημερινή ψηφοφορία που έγινε δι’ανατάσεως της χειρός από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε απόφαση που είχε ληφθεί την Τρίτη από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του νομοθετικού σώματος της ΕΕ.

«Είμαι βουλευτής, είναι εντός του ρόλου μου να καταγγέλλω το Ισλαμικό Κράτος«, δήλωσε η ίδια σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP, πριν από την ψηφοφορία αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας μια «έρευνα πολιτικής σκοπιμότητας».

Η Μαρίν Λεπέν η οποία είχε κληθεί από δικαστή τον Απρίλιο του 2016 είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί επικαλούμενη τη βουλευτική της ασυλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr