Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tαινία – ύμνος για τον Ερντογάν βγαίνει στους κινηματογράφους – Γυρίσματα και στα κατεχόμενα

Tαινία – ύμνος για τον Ερντογάν βγαίνει στους κινηματογράφους – Γυρίσματα και στα κατεχόμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενάμισι μήνα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική αλλαγή, μια ταινία – ύμνος στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.’Ενα μεγάλο μέρος της έχει γυριστεί στο χωριό Τρίκωμο, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

To φιλμ με τον τίτλο “Reis”, δηλαδή “Ηγέτης”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Reha Beyoglu, αφηγείται την παιδική ζωή του Ερντογάν στην περιοχή Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης, τα πρώτα βήματα του στην πολιτική, την εκλογή του ως δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και την φυλάκισή του με την κατηγορία ότι σε ομιλία του είχε κάνει αναφορά σε ένα ισλαμικό ποίημα.

«Η δημοκρατία είναι απλώς το τρένο στο οποίο επιβιβαζόμαστε μέχρι να φθάσουμε στον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας, οι κουμπέδες τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας…» ανέφεραν οι στίχοι του ποιήματος, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελούσε και την πολιτική ατζέντα του νέου πολιτικού.

Κόστισε 8 εκατ. δολάρια

Η ταινία που κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια αφηγείται την παιδική ηλικία του Ερντογάν με την απελπισμένη αντίδραση του πατέρα του για την εκτέλεση του πρώτου ισλαμιστή πρωθυπουργού Αντνάντ Μεντερές το 1961, και σκιαγραφεί έναν καλοσυνάτο νεαρό ο οποίος είναι έτοιμος να βοηθήσει τους πάντες. “Ένα ολόκληρο χρόνο αποταμίευε για να αγοράσει ποδήλατο και μετά χάρισε τα χρήματα σ’ έναν φίλο του, που τα χρειαζόταν”», λέει ο πρωταγωνιστής της ταινίας.

Η ταινία γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο και συγκεκριμένα στο χωριό Τρίκωμο, στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Το κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο, στην επαρχία Αμμοχώστου, αποτέλεσε το σκηνικό για την αναπαράσταση της περιοχής Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης, όπου έζησε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr