Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένη αντίδραση Μέρκελ για την αναφορά Ερντογάν σε “ναζιστικές πρακτικές”

Οργισμένη αντίδραση Μέρκελ για την αναφορά Ερντογάν σε “ναζιστικές πρακτικές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν υπάρχει «απολύτως καμία δικαιολογία» για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνέκρινε την απαγόρευση από τις γερμανικές Αρχές των πολιτικών εκδηλώσεων στην χώρα τους με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων με τις «φασιστικές πρακτικές» που παραπέμπουν στη ναζιστική περίοδο.

Αυτό διαμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι τα σχόλια του επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμβάλλουν μονάχα στον ευτελισμό του πόνου που βίωσαν τα θύματα των εγκλημάτων των ναζί εναντίον της ανθρωπότητας κι ήταν ιδιαιτέρως θλιβερά δεδομένων των πολλών κοινών που ενώνουν τις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Όπως παραδέχθηκε η κ. Μέρκελ, υπάρχουν βαθιές διαφορές με την Άγκυρα σε θέματα όπως η ελευθερία του Τύπου και η σύλληψη του γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Τόνισε όμως ότι το Βερολίνο θα παραμείνει προσηλωμένο στην προάσπιση της ελευθεροτυπίας, του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

1η Μαΐου 1944 – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Οι Έλληνες στέκονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα – Ο Τσίπρας ζητά οι φωτογραφίες να αγοραστούν από τη Βουλή

Ο Μάρκο Ρούμπιο (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Άμπντι (SDF) και την Κούρδισσα ΥΠΕΞ της AANES Ιλχάμ Εχμέντ

Ο Κούρδος στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι (SDF) συναντήθηκε με Αμερικανούς και Γάλλους στο Μόναχο

Οι Κούρδοι της Συρίας (SDF) συναντήθηκαν με Μάρκο Ρούμπιο (ΗΠΑ) και Ασάντ αλ-Σαϊμπάνι (Δαμασκός)

Μάρκο Ρούμπιο: «Εμείς στην Αμερική δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να είμαστε οι ευγενικοί και εύτακτοι τοποτηρητές της ελεγχόμενης παρακμής της Δύσης» – Ολόκληρη η ομιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr