Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσεκούρι” σε κοινοτικούς πόρους για όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες

“Τσεκούρι” σε κοινοτικούς πόρους για όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόταση για μείωση των κοινοτικών πόρων σε χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες, δύο μέρες πριν το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών, επανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Κέρν επικαλέστηκε το επιχείρημα της κοινοτικής αλληλεγγύης, λέγοντας ότι η επιλεκτική αλληλεγγύη μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά και σε επιλεκτική ετοιμότητα καταβολής κοινοτικών πόρων από τις χώρες που καταβάλλουν περισσότερες εισφορές από όσες λαμβάνουν.

Ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ότι δεν απειλεί κανένα, αλλά «η Γερμανία και Αυστρία θα δυσκολευτούν να εμβάσουν δισεκατομμύρια στον κοινοτικό προϋπολογισμό, εάν είναι αδύνατη μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων».

Η Πολωνία είναι η χώρα που λαμβάνει τους περισσότερους κοινοτικούς πόρους, γύρω στα 9,5 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Αυτές είναι παράλληλα και οι χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες από τους 98.000 που πρέπει να μετεγκατασταθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Πολωνία δεν έχει πάρει ούτε έναν πρόσφυγα, ενώ θα έπρεπε να δεχθεί 6.182. Η Τσεχία από 2.679 πρόσφυγες που θα έπρεπε να δεχτεί, έχει προσφέρει κατάλυμα μόνο σε 12.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ως ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά εναντίον αυτών των χωρών, αν και δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας γιατί οι διαδικασίες είναι μακροχρόνιες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr