Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρμα λογικής! Ο Ερντογάν στέλνει “τσαμπουκά” υπουργό στην Ολλανδία με αυτοκίνητο

Τέρμα λογικής! Ο Ερντογάν στέλνει “τσαμπουκά” υπουργό στην Ολλανδία με αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν δεν το βάζει εύκολα κάτω. Θέλει οπωσδήποτε να στείλει υπουργό του να μιλήσει στη συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Ολλανδία.

Η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων ισλαμιστών στο Ρότερνταμ και όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε “τσαμπουκά” ότι θα πάρει το αεροπλάνο και θα πάει, παρά την απαγόρευση, οι Ολλανδοί του αφαίρεσαν την άδεια προσγείωσης.

Ο Ερντογάν, που αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος, έδωσε εντολή στην Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής, Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, που βρίσκεται στη Γερμανία, να πάρει ένα αυτοκίνητο και να μεταβεί οδικώς στο Ρότερνταμ. Την είδηση μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Anadolu μεταδίδει επίσης ότι όλο το πρόγραμμα της Καγιά στη Γερμανία ακυρώθηκε αφού ανέλαβε αποστολή από τον αφέντη της να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία συζητάνε στα τηλεπαράθυρα να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία.

Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή ή πόσο αστεία είναι η απειλή να επιβληθούν τουρκικές κυρώσεις στην Ολλανδία, αλλά η “σπουδαία” τουρκική εξωτερική πολιτική τα καταφέρνει “εξαιρετικά” με τους “τσαμπουκάδες” της.

Το ιστορικό της τουρκο-ολλανδικής κρίσης

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε το πρωί του Σαββάτου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δικαιολόγησε την απόφαση του επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ήδη οι Αρχές του Ρότερνταμ είχαν απαγορεύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε δηλώσει πως θα πήγαινε παρά την απαγόρευση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης βγήκε εκτός εαυτού και αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες».

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», ήταν η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις κατηγορίες του Ερντογάν για “ναζί και φασίστες”.

«Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ηγέτης της τουρκικής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία δικαιούται να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία.

«Να επιβάλλουμε κυρώσεις [στην Ολλανδία] είναι δικαίωμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σωστό [να απαγορεύσουν την πτήση του Τσαβούσογλου]. Χώρες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να κάνουν τέτοια πράγματα. Μιλάτε σχετικά με τη δημοκρατία αλλά ακυρώνετε την άδεια πτήσης ενός υπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ποτέ δεν θα το θεωρήσουμε αυτό σωστό. Είναι λάθος», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στο τουρκικό CNN το Σάββατο.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε ζωντανή του συνέντευξη στο τουρκικό CNN ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία εάν η χώρα αφαιρούσε την άδεια πτήσης του.

Η ολλανδική Αστυνομία απέκλεισε την οικία του Τούρκου Πρόξενου

Ενώ η Καγιά διατάχθηκε από τον Ερντογάν να μεταβεί στην Ολλανδία οδικώς, η ολλανδική Αστυνομία μεταδίδεται ότι απέκλεισε τον δρόμο μπροστά στην κατοικία του Τούρκου Πρόξενου στο Ρότερνταμ.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουταλέμπ (Ahmed Aboutaleb), που απαγόρευσε αρχικά στον Τσαβούσογλου να μιλήσει στην πόλη του, είναι μουσουλμάνος με καταγωγή από το Μάροκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr