Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Λάλησε” ο Ερντογάν κι έβρισε τη Μέρκελ: “Ντροπή σου! Κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά”

“Λάλησε” ο Ερντογάν κι έβρισε τη Μέρκελ: “Ντροπή σου! Κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία φαίνεται ότι έχει περάσει από τη φάση της “νευρικής δύναμης” στη “δύναμη σε νευρικό κλονισμό”.

Εκτός εαυτού και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα το βράδυ που πέταξε ένα «ντροπή σου» απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μετά την στήριξη που προσέφερε η ίδια στη Χάγη στη διαμάχη της με την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt στην Τουρκία, κουρδικής καταγωγής με διπλή υπηκοότητα γερμανική και τουρκική, Ντενίζ Γιουτζέλ, είναι «τρομοκράτης και πράκτορας».

Το “τρομοκράτης” πάει στην κουρδική του καταγωγή και το “πράκτορας” στη γερμανική υπηκοότητα.

«Η καγκελάριος της Γερμανίας τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας. Ντροπή σου. Αυτό σημαίνει ότι κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά» είπε ο Ερντογάν που φημίζεται για τη ρητορική επιπέδου σεναρίου τουρκικού σίριαλ, για να πιάσει στη συνέχεια στο στόμα του τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε:

«Εγώ δεν είμαι το αφεντικό. Το αφεντικό στη δική μου χώρα είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έχεις μάθει τι σημαίνει δημοκρατία», είπε ο Ερντογάν που έχει φυλακίσει δίχως να απαγγείλει κατηγορίες περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και διώκει συνολικά περισσότερους από 120.000 επειδή δεν συμφωνούν μαζί του.

Ο ίδιος ο Ερντογάν που τον “κρατάνε” όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη με αποδείξεις για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα τη Δευτέρα ενώπιον επιχειρηματιών στο Βερολίνο τάχθηκε στο πλευρό της ολλανδικής κυβέρνησης μετά τους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν για την Ολλανδία ότι είναι «ναζιστικό κατάλοιπο» σε συνέχεια ανάλογων αναφορών του και κατά της Γερμανίας.

«Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με εθνικοσοσιαλισμό όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο» επισήμανε η Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί στις οποίες ο ίδιος είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη [των θυμάτων]. Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr