Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παίρνουν πόδι οι Τούρκοι από την Αυστρία: “Όχι” σε προπαγανδιστικές εκδηλώσεις

Παίρνουν πόδι οι Τούρκοι από την Αυστρία: “Όχι” σε προπαγανδιστικές εκδηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δήμος του Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσας του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, στην Αυστρία κατήγγειλε την συμφωνία ενοικίασης του Ολυμπιακού Κέντρου Αθλητισμού και Εκδηλώσεων, στο οποίο θα πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο συναυλίες Τούρκων μουσικών, λόγω του “κομματικού χαρακτήρα της εκδήλωσης και των καλλιτεχνών της”.

Επίσης ο δήμος του Χένντορφ στην περιοχή Φλάχγκαου του κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ προέβη σε ακύρωση της ενοικίασης των αιθουσών εκδηλώσεων για συναυλία την ερχόμενη Κυριακή, λόγω βάσιμων υποψιών ότι θα χρησιμοποιούνταν από Τούρκους “φασίστες” για προπαγανδιστικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη ματαίωση της εκδήλωσης στο ΄Ινσμπρουκ χαιρέτισε απόψε ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου Γκιούντερ Πλάτερ, σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει τονίσει προ πολλού ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά του τουρκικού προεκλογικού αγώνα στο Τιρόλο και πως οι μουσικοί που επρόκειτο να εμφανιστούν στη συναυλία προέρχονται από το τουρκικό εθνικιστικό και ακροδεξιό στρατόπεδο.

Ως διοργανωτής της συναυλίας στο Χένντορφ εμφανιζόταν η “Avusturya Turk Federasyon”, η ομοσπονδία των θεωρούμενων από τις αυστριακές αρχές ως “εξτρεμιστικών και φασιστικών” τουρκικών οργανώσεων των “Γκρίζων λύκων” στην Αυστρία.

Αρχικά η αίθουσα είχε ενοικιαστεί για μία ιδιωτική γιορτή, για μία “τουρκική ανοιξιάτικη γιορτή” και ο εμφανιζόμενος επίσημα ως διοργανωτής είχε αντικρούσει υποψίες για οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα στη διάρκεια της διαβεβαιώνοντας πως η συναυλία δεν σχετίζεται με το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστριακού ειδικού σε θέματα εξτρεμισμού Τόμας Ράμερσντορφερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), οι μουσικοί που επρόκειτο να εμφανιστούν στη συναυλία την Κυριακή είναι γνωστοί εκπρόσωποι του τουρκικού “εθνικιστικού-ακροδεξιού φολκλόρ” και από το κοινό μπορεί να αναμένονται τα ανάλογα συνθήματα, ενώ από παρόμοιες εκδηλώσεις, στο παρελθόν, υπάρχει η πείρα πως πρόκειται για μαζικές πολιτικές διαδηλώσεις, με σημαίες, ομιλίες και ομαδικά συνθήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr