Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κεμαλικοί θέλουν να ρίξουν τους οπαδούς του Ερντογάν στη θάλασσα – Εθνικιστική υστερία στην Τουρκία

Οι κεμαλικοί θέλουν να ρίξουν τους οπαδούς του Ερντογάν στη θάλασσα – Εθνικιστική υστερία στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απίστευτο “μπάχαλο” στην Τουρκία εξαιτίας των δηλώσεων του βουλευτή της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χουσνού Μποζκούρτ, ότι εάν επικρατήσει το “όχι” στο δημοψήφισμα οι κεμαλικοί θα κυνηγήσουν και θα ρίξουν στη θάλασσα τους οπαδούς του Ερντογάν κι όσους ψηφίσουν “ναι”.

Οι δηλώσεις του Χουσνού Μποζκούρτ, βουλευτή Ικονίου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Χουσνού Μποζκούρτ, είπε συγκεκριμένα ότι θα κυνηγήσουν μέχρι την Σμύρνη και θα ρίξουν στην θάλασσα όσους ψηφίσουν “ναι” και όλους τους ιμπεριαλιστές.

Στο ίδιο “πνεύμα” και ο βουλευτής Σμύρνης του CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ, δήλωσε:

«Αν βγει το όχι θα γιορτάσουμε σαν να κηρύττουμε την Δημοκρατία. (…) Θα χαρούμε όπως στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, την μέρα που στην Σμύρνη ρίξαμε τον εχθρό στην θάλασσα και σώσαμε την χώρα».

Ο Τούρκος υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου απάντησε στον Μποζκούρτ τα εξής:

«Τι προδοσία είναι αυτή; Τι πάστα ανθρώπου είναι; Πιστεύω ότι πρέπει να του κάνουμε εξέταση DNA. Τον Έλληνα νομίζεις ότι ρίχνεις στην θάλασσα;

»Αν δεν είναι παράφρονας, ή αν δεν έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα δεν είναι παρά υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ με τη σειρά του σχολίασε τις δηλώσεις των βουλευτών του κεμαλικού CHP ως εξής:

«Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι “και η ψήφος του ναι είναι σεβαστή, και η ψήφος του όχι είναι σεβαστή”, το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι αυτούς που θα ψηφίζουν “ναι”, με τους εχθρούς Έλληνες στρατιώτες είναι απερισκεψία, λάθος, είναι προδοσία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στη Ριζούντα του Πόντου απάντησε στη “θρασεία δήλωση που εξισώνει του ψηφοφόρους του “ναι” με τους Έλληνες στρατιώτες”, σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Aksam.

«Τι αγένεια είναι αυτή; Είσαι καθυστερημένος; Μάθε τα όρια σου. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ποιον ρίχνεις στην θάλασσα; Δεν θα σε αφήσουν να κάνεις βήμα. Τι νομίζεις ότι είναι αυτό το έθνος;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η εθνική υστερία στην Τουρκία, λιγότερο από δύο εβδομάδες από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Τόσο οι κεμαλικοί όσο και οι ισλαμιστές συναγωνίζονται στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη παλαβομάρα.

Ότι θα έφταναν όμως στο σημείο οι κεμαλικοί να παρομοιάζουν τους ισλαμιστές με Έλληνες, είναι κάτι που… ξεπερνά και εμάς τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr