Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να εξοντώσει τους Κούρδους του PKK και του YPG (Συρία) μετά το δημοψήφισμα

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να εξοντώσει τους Κούρδους του PKK και του YPG (Συρία) μετά το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξόντωση των Κούρδων πατριωτών, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγουν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Από τις πόλεις Τραπεζούντα και Ριζούντα του Πόντου, όπου μίλησε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε ετοιμάσει ωραίες εκπλήξεις για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ, YPG [Κούρδοι Συρίας], Ισλαμικό Κράτος και FETO [γκιουλενιστές] που περιμένουν μέχρι την άνοιξη. Η άνοιξη για την Τουρκία θα γίνει χειμώνας για τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στις “τρομοκρατικές οργανώσεις” και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, οι οποίες μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, σημαίνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τουλάχιστον λεκτικά δεν παραιτείται από την επιθυμία του να συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία εκστρατεύοντας ενάντια σε εκείνους τους Κούρδους που η Δύση έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί “αξιόπιστους εταίρους” στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Προς το παρόν Ρωσία και ΗΠΑ έχουν κόψει την “όρεξη” στον Ερντογάν αναπτύσσοντας στρατιώτες τους στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη.

Οι Ρώσοι έχουν στρατοπεδεύσει στο καντόνι της Εφρίν και οι Αμερικανοί στην περιοχή της Μανμπίτζ.

Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν ή στη Μανμπίτζ ισούται με επιθετική ενέργεια σε Ρώσους ή Αμερικανούς αντίστοιχα.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Η τουρκική εισβολή στη Συρία έχει μπλοκάρει. Στα νότια την έχει κόψει ο συριακός στρατός που υποστηρίζεται από τους Ρώσους. Ανατολικά και δυτικά είναι οι Κούρδοι. Ανατολικά, στη Μανμπίτζ, στο πλευρό των Κούρδων έχουν αναπτυχθεί 200 Αμερικανοί Ρέιντζερς και στα δυτικά, στην Εφρίν, ένας λόχος Ρώσων.

Στην ίδια γραμμή και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του τη Δευτέρα σε συνάντηση με επιχειρηματίες στην Άγκυρα, αναφερθείς στο κουρδικό πρόβλημα δήλωσε ότι «στον δήμο Βαν είχαν δοθεί 400 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες και μέσα σε δύο χρόνια έφτασε να χρωστάει 750 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Τα έστειλαν στα βουνά (εννοεί το PKK). Αλλά αυτά τελείωσαν πια. Με ρώτησαν για την διαδικασία επίλυσης. Δεν υπάρχει πια διαδικασία επίλυσης. Η επίλυση είναι η τουρκική σημαία. 80 εκατ. θα ζουν κάτω από την σημαία αυτή. Τόσο απλά».

Μέσα στο σαββατοκύριακο τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Γιλντιρίμ εξαπέλυσαν επίθεση αγάπης στον κουρδικό πληθυσμό, καλώντας τους Κούρδους Τούρκους πολίτες να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα, υποσχόμενοι ότι η Τουρκία θα γίνει μια κοινή πατρίδα για Τούρκους και Κούρδους που θα γίνουν “ένα έθνος”.

Αμφότεροι βεβαίως φρόντισαν να καταγγείλουν το PKK ως πηγή κάθε κακού, επειδή με το αντάρτικο που διεξάγει δεν επιτρέπει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο Βόρειο Κουρδιστάν) και την ειρηνική συνύπαρξη Τούρκων και Κούρδων “αδελφών”.

Ότι ο Ερντογάν συμπεριέλαβε στις “εκπλήξεις” που επιφυλάσσει και τη FETO, την υποτιθέμενη “τρομοκρατική οργάνωση” του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, σημαίνει ότι θα ενταθεί το πογκρόμ στο εσωτερικό της Τουρκίας και είναι να απορεί κανείς πόσο ακόμα, αφού από τις 15 Ιουλίου 2016, δηλαδή από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν προφυλακιστεί 47.155 άνθρωποι και έχασαν τις δουλειές τους 135.000 [αναλυτικά εδώ].

Τέλος, όπως έχει αποδειχτεί, οι εξαγγελίες του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι “κούφια λόγια”, αφού στην πραγματικότητα οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα «όργιο» τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να ξεχάσουμε το γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο υπήρξαμε»

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr