Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουζμπέκος τζιχαντιστής ο μακελάρης της Στοκχόλμης – Γεμάτο εκρηκτικά το φονικό φορτηγό

Ουζμπέκος τζιχαντιστής ο μακελάρης της Στοκχόλμης – Γεμάτο εκρηκτικά το φονικό φορτηγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενας 39χρονος Ουζμπέκος, τζιχαντιστής, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι, σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στην Στοκχόλμη την Παρασκευή, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως ένοχος … σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος»

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, βόρειο προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Η αστυνομία συνέλαβε και δεύτερο άτομο στην περιοχή Hjulsta στη βορειοδυτική Στοκχόλμη και πιστεύει ότι συνδέεται με τον 39χρονο. Ο δεύτερος συλληφθείς σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, πιστεύεται ότι συνδέεται με τον 39χρονο.

Γεμάτο εκρηκτικά το φορτηγό της επίθεσης

Η σουηδική τηλεόραση, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί εκρηκτικά στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

Για τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στεφάν Λεβέν στις πρώτες του δηλώσεις. Ο Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη που συγκλονίζει την Ευρώπη και υποστήριξε ότι: «Η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr