Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ πένθος στη Σουηδία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στη Στοκχόλμη (βίντεο)

Βαρύ πένθος στη Σουηδία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στη Στοκχόλμη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα Δευτέρα η Σουηδία, η οποία παραμένει σοκαρισμένη από την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Σχεδόν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν και ξένοι διπλωμάτες συμμετείχαν στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) σε τελετή στο πάρκο του δημαρχείου στη σουηδική πρωτεύουσα.

Και άλλες τελετές στη μνήμη των τεσσάρων νεκρών και σε ένδειξη συμπαράστασης στους 15 τραυματίες είναι προγραμματισμένες σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα γύρω από τον βασικό ύποπτο της επίθεσης, τον οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν περιγράψει ως 39χρονο Ουζμπέκο ήδη γνωστό στις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, ο οποίος κρυβόταν προκειμένου να αποφύγει την απέλασή του από τη χώρα, καθώς δεν είχε γίνει δεκτή η αίτησή του για την παροχή άδειας παραμονής.

Ο τοπικός Τύπος έχει αναφέρει ότι το όνομά του είναι Ραχμάτ Ακίλοφ, είναι εργάτης και έχει οικογένεια και παιδιά.

Η Ακροδεξιά της Σουηδίας, η οποία μέχρι στιγμής είχε αντιδράσει συγκρατημένα, κατήγγειλε «σκάνδαλο» εάν αποδειχθεί ότι οι αρχές δεν κατάφεραν να απελάσουν τον Ουζμπέκο αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για παροχή άδειας παραμονής.

«Αν ισχύει, πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο», δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet ο Τζίμι Έκεσον, επικεφαλής των Δημοκρατών της Σουηδίας, κόμματος που συγκέντρωσε το 12,8% των ψήφων στις εκλογές του 2014.

«Πρέπει να θέτουμε υπό κράτηση τους ανθρώπους όταν υπάρχει κίνδυνος φυγής, για να το πω αλλιώς αυτό αφορά 10.000 με 15.000 περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Λέβεν, ο οποίος αποφάσισε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, εξέφρασε επίσης την «αγανάκτησή του». «Αν έχει απορριφθεί (η αίτηση) κάποιου, πρέπει να φεύγει από τη χώρα», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από 20.000 έως 50.000 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή κοντά στο σημείο της επίθεσης για μια «διαδήλωση αγάπης», η οποία διοργανώθηκε μέσω Facebook με στόχο να καταγγελθεί η τρομοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr