Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρέσβης επί Τιμή Κακλίκης προειδοποιεί για το “ίχνος” που θα θελήσει να αφήσει ο Ερντογάν στην ιστορία

Ο Πρέσβης επί Τιμή Κακλίκης προειδοποιεί για το “ίχνος” που θα θελήσει να αφήσει ο Ερντογάν στην ιστορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κινηθεί από εδώ και πέρα “αναθεωρητικά” ως προς τα σύνορα της Τουρκίας, γράφει ο Πρέσβης επί Τιμή Γιώργος Κακλίκης σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα “Έθνος”.

Ο Γιώργος Κακλίκης επισημαίνει ότι πλησιάζει η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, με τον Ερντογάν να μην έκρυψε ποτέ να μεταμορφώσει αυτή την κεμαλική χώρα σε μια νεο-οθωμανική υπερδύναμη.

Ο νεο-οθωμανισμός, συμπληρώνουμε με τη σειρά μας, περνά “μοιραία” μέσα από την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης δηλαδή μέσα από μια πολεμική αναμέτρηση με τη χώρα μας.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιώργος Κακλίκης με τίτλο: Μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος

Επισφραγίστηκε και τυπικά η μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας, με τον πρόεδρό της να έχει τη λαϊκή εντολή για την εγκαθίδρυση της μονοκρατορίας που, στην ουσία, μόνο με εκείνη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας μπορεί να συγκριθεί.

Αν και υπάρχουν αμφισβητήσεις για το αποτέλεσμα, λίγες είναι οι αμφιβολίες ότι ο κ. Ερντογάν θα κυριαρχήσει απόλυτα στην πολιτική σκηνή της χώρας του για πολλά χρόνια.

Ελπίδα πολλών είναι ότι o Τούρκος πρόεδρος θα χαμηλώσει τους τόνους και δεν θα συνεχίσει να αναζητεί εχθρούς σε κάθε σταυροδρόμι της διαδρομής του.

Είναι πιθανό να συμβεί αυτό τη στιγμή που πέτυχε τη λαϊκή συσπείρωση που επεδίωκε κερδίζοντας, έστω οριακά, τη νίκη του.

Όμως, επειδή η, προ δημοψηφίσματος, ρητορική του περιέλαβε αναθεωρητικές ακροβασίες, δεν θα έπρεπε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ο αυθέντης της σημερινής Τουρκίας να θελήσει να αφήσει το ίχνος του στην Ιστορία με πρωτοβουλίες σε βάρος των κανόνων της καλής γειτονίας και της διαφύλαξης της σταθερότητας της περιοχής.

Γνωστό το όραμά του για τη μεγάλη και, περιφερειακά, κραταιά Τουρκία. Και πολύ κοντά η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr