Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλη η Βαγδάτη με τον Ερντογάν – Αποκάλεσε “τρομοκράτες” μέρος του ιρακινού στρατού

Έξαλλη η Βαγδάτη με τον Ερντογάν – Αποκάλεσε “τρομοκράτες” μέρος του ιρακινού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καλέσει τον Τούρκο Πρεσβευτή στη Βαγδάτη για να του επιδώσει έγγραφη διαμαρτυρία για δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις παραστρατιωτικές ιρακινές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών Αχμέντ Γαμάλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ιράκ διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον καταριανό τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera, στις οποίες χαρακτήρισε τις σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ ως “τρομοκρατική οργάνωση”.

Οι μονάδες Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, όπως αποκαλούνται στα αραβικά, είναι παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές από σιίτες Ιρακινούς, οι οποίες όμως θεωρούνται μέρος του ιρακινού στρατού. Ο αμετροεπής Ερντογάν αποκάλεσε ένα μέρος του ιρακινού στρατού “τρομοκρατική οργάνωση”.

“Ποιοι είναι η Αλ Χασχντ Αλ Σάμπι; Ποιος τους υποστηρίζει; Το ιρακινό κοινοβούλιο υποστηρίζει την Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, αλλά, ειλικρινά, είναι τρομοκρατική οργάνωση και θα έπρεπε να είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω τους”, ανέφερε στη συνέντευξη του ο “σουλτανοπρόεδρος” υπονοώντας το Ιράν.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης επιχειρούν στο βορειοδυτικό Ιράκ, δυτικά της Μοσούλης, κοντά στην περιοχή Σιντζάρ, στη γη των Γιαζίντι και πολιορκούν την πόλη Ταλ Αφάρ που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ταλ Αφάρ είναι μια ιρακινή πόλη με κυρίως τουρκμενικό πληθυσμό. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική νομαδική φυλή που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέλη της έμειναν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Αυτούς τους Τουρκμένους έχει θυμηθεί ο Ερντογάν, τους οποίους θεωρεί τουρκική μειονότητα και παριστάνει τον προστάτη τους στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Ιρακινούς πολιτοφύλακες ότι θα επιχειρήσουν εθνοκάθαρση κατά των Τουρκμένων. Σχετικά με αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, αλλά ο Ερντογάν δεν χρειάζεται ούτε καν ενδείξεις για να διατυπώσει τους συνήθως εξωπραγματικούς ισχυρισμούς του, αναζητώντας αφορμές για να εισβάλει στο Ιράκ ή στη Συρία.

Αυτό που πραγματικά έχει κάνει έξαλλο τον Ερντογάν είναι ότι η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι έχει συμμαχήσει με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τις προσκείμενες στον ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν κουρδικές πολιτοφυλακές του βόρειου Ιράκ.

Η συμμαχία της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι με τους Κούρδους του Οτσαλάν έχει ως αποτέλεσμα Ιρακινοί πολιτοφύλακες και Κούρδοι σοσιαλπατριώτες να έχουν προειδοποιήσει τον Ερντογάν ότι εάν εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ θα τον πολεμήσουν από κοινού και θα φροντίσουν να επισπεύσουν τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr