Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία απαγορεύει τη συμμετοχή Τούρκων υπηκόων σε δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή

Η Αυστρία απαγορεύει τη συμμετοχή Τούρκων υπηκόων σε δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυστρία δεν θα επιτρέψει σε Τούρκους υπηκόους που ζουν στη χώρα να συμμετάσχουν σε αυστριακό έδαφος σε ενδεχόμενο τουρκικό δημοψήφισμα με θέμα την επαναφορά της θανατικής ποινής, ανακοίνωσε  η κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αυστριακή επικράτεια, «καθώς θα ήταν εναντίον όλων των πεποιθήσεών μας, εναντίον όλων των αξιών μας» και μία απαγόρευσή που καλύπτεται από το διεθνές δίκαιο.

Όπως επισήμανε ο ίδιος σε αποψινές δηλώσεις του στη Βιέννη, σε όλη την Ευρώπη πρέπει να ερωτηθεί κάθε μία χώρα στο εξωτερικό κατά την προσφυγή σε κάλπες, και στην περίπτωση που η Τουρκία απευθύνει ερώτημα προς την Αυστρία ως προς ένα δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή, θα υπάρξει ένα επίσημο «όχι», όμως οι Τούρκοι που ζουν στην Αυστρία μπορούν φυσικά να μεταβούν στην Τουρκία και να ψηφίσουν εκεί.

Ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε ότι θα είναι δύσκολο να παρεμποδιστεί η διανομή προπαγανδιστικού υπέρ της θανατικής ποινής στην Τουρκία, ή η εμφάνιση πολιτικών που τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της.

Η ανακοίνωση της απαγόρευσης από την αυστριακή κυβέρνηση, βασίζεται σε σχετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Διεθνούς Δικαίου του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, και σύμφωνα με αυτή, η απαγόρευση θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ έπειτα από σχετική απόφαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, την οποία θα κοινοποιήσει μέσω ρηματικής διακοίνωσης προς την Τουρκία, ότι η φιλοξενούσα χώρα, η Αυστρία, απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην επικράτειά της.

Όπως τόνισε ο προερχόμενος από το Λαϊκό Κόμμα, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, μία τέτοια απαγόρευση είναι εφικτή από το διεθνές δίκαιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε μία χώρα, βασιζόμενη στην εδαφική της ακεραιότητα, να απαγορεύσει τη διενέργεια ενός ξένου δημοψηφίσματος στην επικράτειά της.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πέτερ Χίλπολντ επισήμανε απόψε πως η παρεμπόδιση ψηφοφορίας Τούρκων του εξωτερικού σε ένα ενδεχόμενο τουρκικό δημοψήφισμα ως προς τη θανατική ποινή, όχι μόνον εφικτή είναι, αλλά πολύ περισσότερο η Αυστρία υποχρεούται να την παρεμποδίσει, διότι η θανατική ποινή αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr