Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στα Τίρανα για να παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Ράμα

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στα Τίρανα για να παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεγάλο συλλαλητήριο της αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα ολοκληρώθηκε ειρηνικά, δίχως επεισόδια παρά τις ανησυχίες και σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν 600.000 πολίτες, δηλαδή το 1/4 περίπου του πληθυσμού της Αλβανίας.

Ο Λουλζίμ Μπάσα μίλησε για περίπου 45 λεπτά στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων και σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση ήταν αναμφίβολα μια μαζική συγκέντρωση με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που είχαν έρθει στα Τίρανα και από άλλες περιοχές της Αλβανίας.

Δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Μπάσα στην ομιλία του μίλησε για 600.000.

Το συλλαλητήριο, μέχρι την ώρα που ο Λουλζίμ Μπάσα ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους πολίτες να επιστρέψουν ήρεμα και ειρηνικά στα σπίτια τους, κύλησε ομαλά, χωρίς κάποιο επεισόδιο, διαψεύδοντας τους φόβους για έκτροπα.

Για την τήρηση της τάξης είχαν φροντίσει, τόσο η Αστυνομία, η οποία κινητοποίησε 2.500 αστυνομικούς ακόμα και ελευθέρους σκοπευτές πάνω σε ψηλά κτίρια, όσο και η ίδια η αντιπολίτευση, η οποία επιστράτευσε 2.700 οπαδούς της, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ηγέτης της Αντιπολίτευσης προσήλθε με τη σύζυγο του και τις δύο ανήλικες κόρες του.

Στο πλευρό του ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, και ο πρόεδρος του Συμμαχικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι στη σημερινή διαμαρτυρία ήταν και οι αρχηγοί των άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων: Του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, του Αγροτικού Αγκρόν Ντούκα, του Χριστιανοδημοκρατικού Ναρντ Ντόκα κ.α.

Ο Έντι Ράμα δεν ήταν στα Τίρανα, βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση στην μικρή πόλη Σελενίτσα, βόρεια της Αυλώνας.

Το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ράμα, τον οποίο καλούσε να φύγει, υπέρ του Μπάσα και των ελευθέρων εκλογών και αρκετοί κρατούσαν πανό που έγραφαν: «ΜΑΦΙΑ ΡΑΜΑ και ΣΟΡΟΣ» καθώς και σημαίες της Αλβανίας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Λουλζίμ Μπάσα απευθυνόμενος στο πλήθος μίλησε για αυτό που αποκαλεί «νέα δημοκρατία» της Αλβανίας.

«Εμείς, ενωμένοι ως Αλβανοί, δεν θα δεχτούμε άλλο την παλιά δημοκρατία των ναρκωτικών και του εγκλήματος», είπε ο Μπάσα, ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς της αντιπολίτευσης σε ειρηνική αντίσταση στο καθεστώς Ράμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr