ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδισμός με νεκρούς στην ανατολική Ουκρανία ενώ στο Κίεβο έχει Eurovision

Βομβαρδισμός με νεκρούς στην ανατολική Ουκρανία ενώ στο Κίεβο έχει Eurovision
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν παρέστη στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται στο Κίεβο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εξαιτίας των εχθροπραξιών που ξέσπασαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι.

«Η Eurovision είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ουκρανία. Με τη Μαρίνα [σ.σ τη σύζυγό του] σκοπεύαμε να παραστούμε στον τελικό του διαγωνισμού και είχαμε καλέσει τους στρατιώτες μας και τους απόμαχους να υποστηρίξουν την Ουκρανία μαζί μας» έγραψε ο Ποροσένκο στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Εντούτοις, εξαιτίας των βομβαρδισμών στην Αβντιίβκα και τον θάνατο αμάχων, έλαβα την απόφαση να ακυρώσω τα σχέδιά μου να παραστώ στον τελικό της Eurovision» συνέχισε ο ίδιος.

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν όταν οβίδα κατέληξε στην αυλή του κτιρίου τους στην Αβντιίβκα, περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας η οποία συνταράσσεται από τον πόλεμο τα τελευταία 3 χρόνια, είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ο Πάβλο Τζεμπρίβσκι, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Ντονέτσκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Νίκος Δένδιας για ουκρανικό drone: Εκτιμώ την καθυστερημένη συγγνώμη της Ουκρανίας αλλά «υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για το drone στη Λευκάδα

«Πόρτα» Πούτιν σε Ζελένσκι: «Όχι» σε συνάντηση – Πρώτα να καταλήξουμε σε μια λύση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr