Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16χρονος στις ΗΠΑ πέθανε από απότομη κατανάλωση καφεΐνης

16χρονος στις ΗΠΑ πέθανε από απότομη κατανάλωση καφεΐνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας έφηβος στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή τους επειδή κατανάλωσε πάρα πολλά ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έκθεση ιατροδικαστή.

Ο Ντέιβις Αλεν Κράιπ έχασε τη ζωή του τον περασμένο μήνα, περίπου μία ώρα μετά από την κατάρρευσή του, στο γυμνάσιο Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα. Ο 16χρονος είχε καταναλώσει ένα λάτε από McDonald’s, ένα μεγάλο ποτό, Mountain Dew, και ένα πολύ καφεϊνούχο ενεργειακό ποτό, σε λιγότερο από δύο ώρες, είπε ο ιατροδικαστής Γκάρι Ουότς, λέγοντας ότι η καφεΐνη πιθανώς να προκάλεσε αρρυθμία.

O έφηβος θεωρούνταν υγιής και η νεκροψία δεν έδειξε σημάδια υπάρχουσας μη διεγνωσμένης καρδιακής πάθησης

Πρόσθεσε δε ότι ο έφηβος θεωρούνταν υγιής και η νεκροψία δεν έδειξε σημάδια υπάρχουσας μη διεγνωσμένης καρδιακής πάθησης. «Δεν πρόκειται για υπερδοσολογία καφεΐνης», δήλωσε ο ιατροδικαστής. «Δεν λέμε ότι ήταν η συνολική ποσότητα της καφεΐνης στο σύστημα, ήταν απλά ο τρόπος που την έλαβε το σώμα του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Ντέιβις ζύγιζε περίπου 90 κιλά, αλλά δεν θεωρούνταν παθολογικά παχύσαρκος, σύμφωνα με τον Ουότς, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν θα πάθαινε τίποτα, από την ίδια ποσότητα καφεΐνης σε μια άλλη ημέρα.

«Δεν προσπαθούμε να εμφανιστούμε τελείως αντίθετοι με την καφεΐνη», δήλωσε ο Ουότς. «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προσοχή στην πρόσληψη καφεΐνης και πώς το κάνουν, ακριβώς όπως κάνουν με το αλκοόλ ή τα τσιγάρα», είπε

Το συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό που ήπιε ο άτυχος 16χρονος δεν έγινε γνωστό, αλλά ένας μάρτυρας είπε ότι ήταν από ένα δοχείο στο μέγεθος ενός μεγάλου αναψυκτικού. Σύμφωνα με το caffeineinformer.com, ένα λάτε από τα McDonald’s έχει 142mg καφεΐνης, ένα Mountain Dew έχει 90mg, και ένα ενεργειακό ποτό, περίπου σε αυτό το μέγεθος, μπορεί να έχει έως και 240mg.

Ο Τόνι Χέγκαρτι, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είπε ότι ήταν πιθανό ο Ντέιβις να είχε μια γενετική πάθηση της καρδιάς, που μπορεί να μην βρέθηκε στην αυτοψία, και ότι η καφεΐνη άσκησε μεγάλη πίεση στην καρδιά του. «Νομίζω ότι η καφεΐνη θα πρέπει να έχει αλληλεπιδράσει με κάτι στην καρδιά», είπε. «Αν είστε ένα ατυχές άτομο με προϋπάρχουσα πάθηση και καταναλώσετε υπερβολική καφεΐνη τότε βρίσκεστε σε κίνδυνο».

Οι ενήλικες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν ποσότητα μεγαλύτερη των 400mg κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Η ποσότητα αυτή «μεταφράζεται» σε περίπου τέσσερις καφέδες. Βέβαια ρόλο στην ανοχή του κάθε οργανισμού, παίζει το βάρος, η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, εάν μια γυναίκα εγκυμονεί κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr