Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται την Τουρκία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται την Τουρκία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κούρδος διπλωματικός αντιπρόσωπος στη Ρωσία, Χοσάουι Μπαμπεκίρ, εξήγησε στο ρωσικό Sputnik ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στους Κούρδους της Συρίας, αντί να επιλέξουν τον τουρκικό στρατό στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), επειδή η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η Άγκυρα δεν συμμετέχει δεόντως στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η Τουρκία δεν δρα ευθυγραμμισμένη με τα αμερικανικά συμφέροντα.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν στην επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αφήνοντας το πεδίο “ελεύθερο” στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να πάρουν την πόλη με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία είχε εναντιωθεί έντονα στην πιθανότητα να απελευθερώσουν τη Ράκα οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, όπως και στον εξοπλισμό τους από τις ΗΠΑ.

Μετά όμως τη μόλις 30 λεπτά συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο τουρκικός “τσαμπουκάς” προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δείχνει διατεθειμένος να επιτρέψει ούτε την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ούτε διάφορους περιθωριακούς νταήδες να υλοποιούν τους δικούς τους σχεδιασμούς στην πλάτη των ΗΠΑ, όπως έκανε ο Ερντογάν επί υπουργίας Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον συμμαζέψει ο Μπάρακ Ομπάμα όταν κατάλαβε τι συνέβαινε στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Ουκρανία: Νέα συστήματα HIMARS στέλνει η Γερμανία

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Τραμπ για Μπάιντεν: «Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr