Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρους Αλαουίτες φιλοκυβερνητικούς βομβάρδισαν οι Αμερικανοί την Πέμπτη

Σύρους Αλαουίτες φιλοκυβερνητικούς βομβάρδισαν οι Αμερικανοί την Πέμπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η φιλοκυβερνητική συριακή φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων που βομβάρδισαν “προειδοποιητικά” οι Αμερικανοί την Πέμπτη [διαβάστε εδώ], κοντά στο συνοριακό πέρασμα Τανφ με την Ιορδανία, είναι Σύροι παραστρατιωτικοί, Αλαουίτες στο θρήσκευμα, της οργάνωσης Σαράγια Αλ Αρέεν.

Η Σαράγια Αλ Αρέεν εκπαιδεύτηκε από τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι μια οργάνωση ενεργή σε μέτωπα σε όλη τη Συρία.

Στην ίδια φάλαγγα εκτός από τους Αλαουίτες παραστρατιωτικούς ήταν και Σύροι τακτικοί στρατιώτες, εθνοφύλακες και άνδρες από το σύνταγμα Ιμάμ Αλ Αλί.

Επρόκειτο δηλαδή για φάλαγγα κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους είπαν την Πέμπτη ότι βομβάρδισαν τη φάλαγγα επειδή τη θεώρησαν «απειλητική» για τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, η αυτοκινητοπομπή «δεν απάντησε» στις προειδοποιήσεις που τις απηύθυναν οι αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να την εμποδίσουν «να προσεγγίσει πολύ κοντά στις δυνάμεις του Συνασπισμού στο Τανφ», όπου υπάρχει στρατόπεδο Σύρων ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός που δεν υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στρατηγική του Διεθνούς Συνασπισμού, ο οποίος βομβαρδίζει μόνο τους τζιχαντιστές στη Συρία.

«Δεν πλήξαμε όλη την αυτοκινητοπομπή, μόνο ορισμένα από τα οχήματα στην κεφαλή της», πρόσθεσε.

Πριν προχωρήσουν στο πλήγμα αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις προειδοποίησαν για την επιχείρησή τους κυρίως μέσω της ειδικής γραμμής επικοινωνίας που έχουν με τη Ρωσία.

Προκειμένου να σταματήσουν τα οχήματα, τα αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε μια «επίδειξη δύναμης» και έριξαν «προειδοποιητικές βολές».

«Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για συριακές δυνάμεις αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Σύρους», συνέχισε η ίδια πηγή.

Οι Αλαουίτες είναι ιδιαίτερη θρησκεία της Μέσης Ανατολής με χαρακτηριστικά εσωτερικού μυητικού τάγματος.

Η πλειονότητά τους ζει στη Συρία και το 2002, δηλαδή πριν 15 χρόνια, υπολογίστηκαν σε 2,6 εκ. πληθυσμός στη Συρία.

Θεωρούνται παρακλάδι των σιιτών μουσουλμάνων αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ.

Σύμφωνα με λόγιους που τους έχουν μελετήσει, οι πεποιθήσεις τους είναι ένα κράμα Γνωστικισμού, Νεοπλατωνισμού, Ισλαμισμού και Χριστιανισμού.

Ο Γνωστικισμός και Νεοπλατωνισμός αποτελούν προφανώς και την πραγματική τους ταυτότητα, τα χριστιανικά και ισλαμικά στοιχεία “φορέθηκαν” ως “φερετζέδες” στις διδασκαλίες τους κατά τις περιόδους που οι Αλουίτες ήταν αναγκασμένοι να ζουν αρχικά σε μια χριστιανική και στη συνέχεια σε μια μουσουλμανική αυτοκρατορία, ώστε να αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που τις εσωτερικές τους διδασκαλίες μέχρι και σήμερα δεν τις αποκαλύπτουν σε κανέναν εκτός του Αλαουιτισμού. Από κάποιους ιστορικούς θεωρούνται ως παρόμοιοι των τεκτονικών Στοών που εμφανίστηκαν την περίοδο του Διαφωτισμού στη Δύση.

Πολλοί είναι οι ειδικοί επιστήμονες που συμφωνούν ότι οι Αλαουίτες υποκρίνονται ότι είναι σιιτικός κλάδος και μουσουλμάνοι για να μπορούν να επιβιώνουν και να έχουν μια ισχυρή προστασία, όπως αυτή της Περσίας.

Αλαουίτης στο θρήσκευμα είναι και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι Αλουίτες είναι κοσμικοί και δυτικότροποι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr