Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Άγκυρα ζητά τα ρέστα για το ξύλο στους Κούρδους – Διαμαρτυρία στον Αμερικανό Πρέσβη

H Άγκυρα ζητά τα ρέστα για το ξύλο στους Κούρδους – Διαμαρτυρία στον Αμερικανό Πρέσβη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επειτα από τις επικρίσεις που προκάλεσαν οι ενέργειες των “μπράβων”  του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το ξύλο που έριξαν στους Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον, η Αγκυρα επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι αμερικανικές αρχές στους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας, στο περιθώριο της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία, μετά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της ασφάλειας του Ερντογάν.

Η θύελλα των αντιδράσεων πάντως, δεν έχει κοπάσει στις ΗΠΑ για τα πρωτοφανή γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Έτσι, όπως μεταδίδει το mignatiou.com, εξωφρενικά χαρακτήρισε τα αιματηρά επεισόδια έξω από την κατοικία του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Ως γνωστόν, τα επεισόδια προκάλεσαν οι αστυνομικοί της φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν μετά από εντολή του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο κ. Τίλερσον δήλωσε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την «απογοήτευση» της και κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να δώσει εξηγήσεις. Παρά το ότι τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αναμένει την ανάλυση του βίντεο (εννοεί αυτού της «Φωνής της Αμερικής») πριν αναλάβει δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν πρόθεση να προχωρήσει η έρευνα που ξεκίνησε ήδη. Με εντολή του κ. Τίλερσον, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Τόμας Σάνον, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρέσβη της Τουρκίας, Σερντάρ Κίλιτς με τον οποίο συζήτησε τα αιματηρά επεισόδια. Ο κ. Σάνον έκανε και σχετικό διάβημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr