Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συσκέπτονται Σόιμπλε-Λεμέρ-Ντάισελμπλουμ-Τόμσεν για το ελληνικό χρέος – Όλα ανοιχτά

Συσκέπτονται Σόιμπλε-Λεμέρ-Ντάισελμπλουμ-Τόμσεν για το ελληνικό χρέος – Όλα ανοιχτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διακοπή εργασιών βρίσκεται από το απόγευμα η συνεδρίαση του Eurogroup και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται τετραμερής διάσκεψη των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Πόουλ Τόμσεν, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μπρουνό Λεμέρ .

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται νέο προσχέδιο απόφασης για το ελληνικό ζήτημα που θα επιτρέψει την επιστροφή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση στην Ελληνική διάσωση.

Νωρίτερα, το Eurogroup είχε διακόψει τις εργασίες του προκειμένου να γίνουν συντονισμένες επαφές και τεχνικές συζητήσεις, σε μία προσπάθεια οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε κείμενο. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέταζε από τις 17:45 που άρχισε να συζητείται το ελληνικό ζήτημα (τρίτο θέμα στην ατζέντα) αν υπάρχει έδαφος για συμφωνία για να προχωρήσει η συζήτηση ή η προσπάθεια θα εγκαταλειφθεί για σήμερα.

Όσο μένουν μέσα και συνεχίζουν την συζήτηση, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία, σημείωσε πηγή της ευρωζώνης πριν τη διακοπή. Στην ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Πηγή της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group έκλεισε το θέμα των προαπαιτούμενων χωρίς καμία αντίρρηση από καμία χώρα και άρχισε η συζήτηση για το χρέος.

Σε σχέση με το Eurogroup, η ίδια πηγή είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο θέμα, υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις για το θέμα του χρέους και η συζήτηση αναμένεται να είναι μακρά. Οι πιθανότητες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σήμερα σε μια απόφαση, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση, είναι υψηλές.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα απέχει πολύ από την απόφαση της 25ης Μαΐου του 2016 στη φρασεολογία και φυσικά δεν θα αποκλίνει καθόλου όσον αφορά την ουσία, με τη διαφορά, ότι το πρώτο σκέλος της απόφασης έχει ήδη εκτελεστεί (βραχυπρόθεσμα μέτρα) και έχει απομειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 20 μονάδες στο σύνολό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κομμάτι των μεσοπρόθεσμων μέτρων, που αποτελούσε μέχρι και τις τελευταίες ώρες αντικείμενο συζητήσεων τεχνοκρατών, θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να υπολογίσει ότι το χρέος θα μειωθεί κατά άλλες 20 μονάδες και θα φέρνει τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρες κάτω από το 15% για τα έτη με μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα 10 χρόνια αποπληρωμής και κάτω από το 20% για τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr