ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρσοβία, Βίτολντ Βαστσικόφσκι, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς, Πολωνία, Φρανς Τίμερμανς,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Κομισιόν κατηγόρησε σήμερα Δευτέρα, τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Βίτολντ Βαστσικόφσκι ότι διαστρεβλώνει τη φύση της διένεξης ανάμεσα στη Βαρσοβία και τις Βρυξέλλες, αναφορικά με το κράτος δικαίου.
Ο Βαστσικόφσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς διεξάγει «προσωπική σταυροφορία» εναντίον της ευρωσκεπτικιστικής και εθνικιστικής νοοτροπίας κυβέρνησης της Βαρσοβίας.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ότι ένας υπουργός δεν κατανοεί τον ρόλο, τη δομή και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Η Επιτροπή είναι ο φύλακας των συνθηκών, των κοινών συμφερόντων των 28 κρατών – μελών και του κράτους δικαίου».
«Θα το εκτιμούσαμε αν όλοι οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που σχολιάζουν τον ρόλο μας λαμβάνουν υπ’ όψη αυτά τα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ο Τίμερμανς ηγείται μιας άνευ προηγουμένου έρευνας για το εάν η πολωνική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο κράτος δικαίου και στους δημοκρατικούς ελέγχους και ισορροπίες.
Οι προσπάθειές του υποστηρίζονται από τα άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αν και δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να υποχρεώσουν σε μια αλλαγή πλεύσης τη Βαρσοβία.























































