ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρσοβία, Βίτολντ Βαστσικόφσκι, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς, Πολωνία, Φρανς Τίμερμανς,


















































Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Κομισιόν κατηγόρησε σήμερα Δευτέρα, τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Βίτολντ Βαστσικόφσκι ότι διαστρεβλώνει τη φύση της διένεξης ανάμεσα στη Βαρσοβία και τις Βρυξέλλες, αναφορικά με το κράτος δικαίου.
Ο Βαστσικόφσκι δήλωσε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς διεξάγει «προσωπική σταυροφορία» εναντίον της ευρωσκεπτικιστικής και εθνικιστικής νοοτροπίας κυβέρνησης της Βαρσοβίας.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ότι ένας υπουργός δεν κατανοεί τον ρόλο, τη δομή και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Η Επιτροπή είναι ο φύλακας των συνθηκών, των κοινών συμφερόντων των 28 κρατών – μελών και του κράτους δικαίου».
«Θα το εκτιμούσαμε αν όλοι οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που σχολιάζουν τον ρόλο μας λαμβάνουν υπ’ όψη αυτά τα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ο Τίμερμανς ηγείται μιας άνευ προηγουμένου έρευνας για το εάν η πολωνική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο κράτος δικαίου και στους δημοκρατικούς ελέγχους και ισορροπίες.
Οι προσπάθειές του υποστηρίζονται από τα άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αν και δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να υποχρεώσουν σε μια αλλαγή πλεύσης τη Βαρσοβία.























































