Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aπόβαση “Γκιουλενιστών” στην Ελλάδα βλέπουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Aπόβαση “Γκιουλενιστών” στην Ελλάδα βλέπουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με εκθεσή τους, αποκαλύπτουν πώς ο ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί “εγκέφαλο” του αποτυχημένου πραξικοπήματος πέρυσι στην Τουρκία, προτρέπει τους οπαδούς του να διαφύγουν στην Ελλάδα, υποδυόμενοι τους Σύρους πρόσφυγες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με έκθεση, που έχει ημερομηνία 26 Μαΐου, ο Γκιουλέν δίνει εντολές σε ανώτερα στελέχη του τάγματός τους, με την ονομασία “ιμάμηδες” να διαφύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένες διαδρομές αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα εγκαταλείψουν την Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές, με βάση την έκθεση, κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη περίπου 1,200 Γκιουλενικών, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Οι “ιμάμηδες”, όπως ονομάζονται οι φερόμενοι ηγέτες του τάγματος στην Τουρκία, ήρθαν σε επαφή με δουλέμπορους, με τους οποίους κατέστρωσαν σχέδια διαφυγής προς την Ελλάδα δεκάδων μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την έκθεση, ετοιμάστηκαν μέχρι και πράσινα πλαστά διαβατήρια για κάθε μέλος, έναντι 5.000 ευρώ. Το κόστος δε για να φύγουν από την Τουρκία ήταν επιπλέον 5.000 ευρώ. Οι υποψήφιοι “δραπέτες” δεν θα μιλούσαν τουρκικά μέχρι να φύγουν από τη χώρα, ενώ θα υποδύονταν τους Σύρους πρόσφυγες. Οι λαθρέμποροι βέβαια χρέωναν διαφορετικές τιμές για κάθε μέλος της FETO.

Η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν παρείχε επίσης οικονομική υποστήριξη στους λεγόμενους “ιμάμηδες”, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των χαμηλόβαθμων μελών. «Αυτό ενόχλησε τους Γκιουλενικούς, που δεν είχαν αρκετά χρήματα και δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα. Προκάλεσε ρήξη στην οργάνωση, ωστόσο τα ανώτερα στελέχη προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, προκειμένου να μην προδώσουν το μυστικό», αναφέρει η έκθεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr