Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει με νόμο τις προσλήψεις συγγενών από βουλευτές

H γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει με νόμο τις προσλήψεις συγγενών από βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ,

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται στους βουλευτές και γερουσιαστές να προσλαμβάνουν ως συνεργάτες μέλη της οικογένειάς τους, μέτρο που είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η ρύθμιση έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου γύρω από τον Φρανσουά Φιγιόν, που κόστισε στον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας την αποτυχία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, με τον αποκλεισμό του από τον β’ γύρο.

Ο κ. Φιγιόν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσλάβει, σε διάφορες περιόδους, τη σύζυγό του, Πενελόπ και δύο από τα παιδιά του, ως κοινοβουλευτικούς του βοηθούς, τόσο στην Εθνοσυνέλευση, όσο και στη Γερουσία.

Η Γαλλία οδηγείται στις κάλπες στις 11 και 18 Ιουνίου (σύστημα δύο γύρων) για την εκλογή νέας Εθνοσυνέλευσης, κάτω και ισχυρότερου σώματος του κοινοβουλίου, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στις δημοσκοπήσεις, ο κεντρώος συνδυασμός La République en marche!, ο οποίος συγκροτείται από το κίνημα En marche! που είχε ιδρύσει ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας το 2016, το παραδοσιακό κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem) του Φρανσουά Μπαϊρού και ανεξάρτητους υποψηφίους που συμπαρατάσσονται με το πολιτικό πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν, προηγείται σταθερά και διεκδικεί ακόμη και την απόλυτη πλειοψηφία (289 εκ των 577 εδρών).

Ο κ. Μπαϊρού, ο οποίος έχει αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Φιλίπ, δήλωσε ότι η κίνηση γίνεται ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Μακρόν νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης: «Να μην είμαστε δειλοί» απέναντι στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr