ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντζελίνο Αλφάνο, Ευρωεκλογές 2014, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Μπέπε Γκρίλο, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το Δημοκρατικό Κόμμα που συγκέντρωσε το 40,8% των ψήφων.
Δεύτερο κόμμα είναι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο με 21,2%, ενώ τρίτο το Φόρτσα Ιτάλια του Σίβλιο Μπερουλσκόνι με 16,8% και πτώση δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.
Η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει ποσοστό 6,2%, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο το 4,4% και το ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 4%.
Όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, οι οικολόγοι, η κεντρώα Ευρωπαϊκή Επιλογή) δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές, καθώς ο ιταλικός νόμος θέτει το όριο του 4% των ψήφων για είσοδο στην Ευρωβουλή.
Ο Μπέπε Γκρίλλο δεν έκανε επίσημες δηλώσεις.
Μέσω Twitter ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους ο Ματέο Ρέντσι, κάνοντας λόγο για ένα ιστορικό επίτευγμα, ενώ στενοί του συνεργάτες υπογράμμισαν ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι, πλέον, η πρώτη δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς».
Un risultato storico. Commosso e determinato adesso al lavoro per un’Italia che cambi l’Europa. Grazie #unoxuno. @pdnetwork #senzapaura
— Matteo Renzi (@matteorenzi) May 25, 2014























































