Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο πατέρας του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ που συνέλαβε ο Ερντογάν

Αυτός είναι ο πατέρας του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ που συνέλαβε ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον καθηγητή πανεπιστημίου Μεχμέτ Καντέρ, πατέρα του μπασκετμπολίστα του NBA Ενές Καντέρ.

Ο καθηγητής πατέρας του μπασκετμπολίστα κρατείται στη Χαλκηδόνα, στην ασιατική ακτή απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενος ως οπαδός του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το τουρκικό καθεστώς θεωρεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ιμάμης έχει αρνηθεί επανειλημμένως κάθε σχέση με την απόπειρα ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“ΓΕΙΑ ΚΟΣΜΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ από την τουρκική κυβέρνηση και ο Χίτλερ του αιώνα μας πιθανότατα θα τον βασανίσει όπως χιλιάδες άλλους”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter την Παρασκευή ο Ενές Καντέρ.

Ο πατέρας Καντέρ θα μεταφερθεί σε φυλακές στη Ῥαιδεστό στην ανατολική Θράκη.

Καθηγητής ιατρικής ο Μεχμέτ Κεντέρ βγήκε στη σύνταξη από το Πανεπιστήμιο Μεντενιγιέτ το 2016.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα από την Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης που κατηγορεί τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τον προηγούμενο μήνα ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, Τσαν Τουντσάι, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Ενές Καντέρ με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

“Δεν μπορείτε να με πιάσετε. (…) Θα έρθω από μόνος μου, από δική μου απόφαση, για να φτύσω στα άσχημα, μισητά πρόσωπά σας”, είχε απαντήσει ο Ενές Καντέρ με ανάρτησή του στο Twitter.

Επικριτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ενές Καντέρ βρέθηκε προ εκπλήξεως στις 20 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου όταν συνελήφθη από τις Αρχές του αερολιμένα διότι το τουρκικό του διαβατήριο είχε ανακληθεί. Λίγο μετά επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την επόμενη ημέρα αποκάλεσε τον Ερντογάν “Χίτλερ του αιώνα μας”.

Ο μπασκετμπολίστας κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές ότι χρησιμοποιεί στο κινητό του την εφαρμογή ByLock, για κρυπτογραφημένα μηνύματα και τηλεφωνικές συνομιλίες, και ότι υμνούσε το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr