Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόλυτη εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην ελληνική εξωτερική πολιτική σε σχέση με τα Σκόπια

Απόλυτη εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην ελληνική εξωτερική πολιτική σε σχέση με τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χόιτ Μπράιαν Γι, μιλώντας στη βοσνιακή υπηρεσία της “Φωνής της Αμερικής” (VOA), αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων όπως αυτές δείχνουν να διαμορφώνονται μετά τη νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε στη χώρα.

«Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση [σ.σ. των Σκοπίων] να αποτελέσει εταίρο της διεθνούς κοινότητας, της ΕΕ και των ΗΠΑ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και να επιλύσει ζητήματα με τις γειτονικές της χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» ανέφερε ο Χόιτ Μπράιαν Γι.

«Με χαροποιεί το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, έτεινε χείρα φιλίας προς την άλλη πλευρά, στη “Μακεδονία”, εκφράζοντας την ετοιμότητα του για συναντήσεις και συνομιλίες, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που ελπίζουμε πως θα οδηγήσει σε συμφωνίες που θα αποδεσμεύσουν την πορεία της “Μακεδονίας” προς την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση» πρόσθεσε ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον και την απόλυτη εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην ελληνική εξωτερική πολιτική στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr