Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Νέα διάσκεψη στη Γενεύη μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο γγ του ΟΗΕ

Κυπριακό: Νέα διάσκεψη στη Γενεύη μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε ο γγ του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα διάσκεψη για το Κυπριακό θα συγκληθεί στη Γενεύη μέσα στον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Διαβάζοντας κοινή δήλωση, έπειτα από την ολοκλήρωση της τετράωρης συνάντησης με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι η συνάντηση θα καθοριστεί ύστερα από συνεννόηση με τις εγγυήτριες δυνάμεις και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συμμετέχει στη Διάσκεψη με καθεστώς παρατηρητή.

Στην κοινή δήλωση τονίζεται ότι «το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι ζωτικής σημασίας για τις δύο κοινότητες και ότι η πρόοδος σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητο στοιχείο για την κατάληξη σε συνολική συμφωνία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη μελλοντική τους ασφάλεια».

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προστίθεται στη δήλωση, θα έχει επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να ετοιμαστεί κοινό έγγραφο για τις συζητήσεις στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε όλα τα άλλα σημαντικά ζητήματα, αρχίζοντας από το εδαφικό, το περιουσιακό και τα θέματα της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών.

Οι ηγέτες συμφώνησαν, ανέφερε ο γγ του ΟΗΕ, ότι «όλες οι πτυχές του Κυπριακού αλληλοεξαρτώνται και θα τυγχάνουν διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης και ότι τίποτα δεν θα συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα, στη βάση της συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2014».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr