Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στέλνει 5.000 στρατιώτες στο Κατάρ για να προστατέψει τον φίλο του τρομοκράτη Εμίρη

Ο Ερντογάν στέλνει 5.000 στρατιώτες στο Κατάρ για να προστατέψει τον φίλο του τρομοκράτη Εμίρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε “την αποστολή ενισχύσεων” στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, δηλαδή την αποστολή Τούρκων στρατιωτών, που -αν και δεν λέγεται επισήμως- θα έχουν αποστολή να προστατεύσουν τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, που κατηγορείται ως υποστηρικτής και χρηματοδότης της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Ο νυν Εμίρης του Κατάρ, που εκτός από φιλοτζιχαντιστής αντιμετωπίζει και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είναι φίλος και σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θαυμάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό που ένα άλογο κούρσας που αγόρασε πρόσφατα το ονόμασε Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση πρότεινε δύο μονάδες πεζικού, η μία του στρατού και η άλλη της στρατοχωροφυλακής, να μεταφερθούν στο μικρό κρατίδιο του Κόλπου και ζήτησε την έγκριση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας. Η πρόταση υποστηρίχθηκε από το ισλαμιστικό AKP και το ακροδεξιό MHP (Γκρίζοι Λύκοι).

Στην τουρκική βουλή η συζήτηση έγινε γύρω από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ για την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στην επικράτεια του Κατάρ και βάσει ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας θα προωθηθεί και τμήμα της χωροφυλακής για “εκπαίδευση και κατάρτιση”.

Τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι αυτή τη στιγμή στο Κατάρ υπάρχουν πάνω από 200 Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Το τουρκικό στρατόπεδο σχεδιάσθηκε για να καλύπτει ανάγκες 5.000 ατόμων. Μετά την έγκριση από το Κοινοβούλιο της συμφωνίας με το Κατάρ ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων στο κρατίδιο (πόλη-κράτος) του Κατάρ αναμένεται να φθάσει σε αυτόν τον αριθμό.

Πολλές αραβικές χώρες από τις αρχές της εβδομάδας, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Υεμένη έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον του, κατηγορώντας το για “υποστήριξη της τρομοκρατίας”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην κρίση στον Κόλπο λέγοντας ότι δεν βρήκε σωστές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ.

Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο γιατί ο Ερντογάν υπερασπίζεται το Κατάρ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στο Κατάρ – Στα πρόθυρα παγκόσμιας ανάφλεξης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr