Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γαμπρός του Ερντογάν ανακοίνωσε τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο – Αυτό σημαίνει πόλεμος

Ο γαμπρός του Ερντογάν ανακοίνωσε τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο – Αυτό σημαίνει πόλεμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα τέλη φθινοπώρου ή το χειμώνα η Τουρκία θα κάνει γεώτρηση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος βρίσκεται στο ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός, που είναι γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου με ιδιωτικό αεροπλάνο και από εκεί με στρατιωτικό ελικόπτερο μετέβη για «επίσκεψη-έκπληξη», όπως χαρακτηρίστηκε από την τουρκική πλευρά στο σεισμογραφικό σκάφος που βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Τουρκία ελπίζει πως εντός του 2017 θα εξασφαλίσει το δικό της πλοίο και να αρχίσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι έχουν γίνει μελέτες και εντοπίστηκαν τρεις με τέσσερις περιοχές για να γίνει η γεώτρηση, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι τρισδιάστατες έρευνες στην περιοχή ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι ο Αλμπαϊράκ κατηγορείται για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες κομπίνες, ενώ οι εξαγγελίες του για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ισοδυναμούν εάν υλοποιηθούν με κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου με την Ελλάδα, την Κύπρο και τους συμμάχους της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr