Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ. προειδοποιεί: Βρισκόμαστε κοντά σε πόλεμο

Ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ. προειδοποιεί: Βρισκόμαστε κοντά σε πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Ιράν, Κατάρ,

Η διαμάχη ανάμεσα στο Κατάρ και σε άλλα αραβικά κράτη μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε σήμερα σε μια εφημερίδα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε πως διαβλέπει ακόμη να υπάρχει ευκαιρία για την αποκλιμάκωση της έντασης.

«Υπάρχει κίνδυνος αυτή η διαμάχη να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, κάνοντας λόγο για «δραματική» τραχύτητα στις σχέσεις μεταξύ συμμαχικών και γειτονικών χωρών στον Περσικό Κόλπο.

Ο Γκάμπριελ είπε πως οι προσωπικές συνομιλίες του αυτή την εβδομάδα με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, και τα τηλεφωνήματα που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν και του Κουβέιτ υπογράμμισαν τις ανησυχίες του.
«Μετά τις συνομιλίες που είχα αυτή την εβδομάδα, γνωρίζω πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν επίσης καλές ευκαιρίες για να σημειωθεί πρόοδος», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί συνελήφθη στο Ιράν

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Γερμανός υπ. Εσωτερικών: Η Ελλάδα παίρνει πίσω παράτυπους μετανάστες από τη Γερμανία

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr