Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην αστροναύτης της NASA: Υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι

Πρώην αστροναύτης της NASA: Υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην αστροναύτης της NASA Δρ. Λερόι Τσιάο (Leroy Chiao), που κάποια εποχή υπήρξε και κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι.

Ο πρώην αστροναύτης, που αναφέρθηκε στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο του Wollongong στην Αυστραλία, έχει υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι.

Όπως είπε μιλώντας στους φοιτητές, η ανακάλυψη νερού σε ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου και αμινοξέων σε κομήτες, δεν του έχουν αφήσει καμία αμφιβολία περί της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Τόνισε μάλιστα ότι η ζωή στο σύμπαν πρέπει να είναι διαδεδομένη.

“Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι μορφές ζωής εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένης και ζωής με νοημοσύνη, αλλά ο λόγος που δεν έχουμε συναντηθεί είναι εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων”, είπε, εκφράζοντας μια επιστημονική άποψη που δεν σχετίζεται με θεωρίες συνωμοσίας.

Το διαστημικό σκάφος Cassini εντόπισε υδρογόνο στο δορυφόρο Εγκέλαδο του Κρόνου, αλλά και στην Ευρώπη, τον δορυφόρο του Δία, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από υδροθερμική δραστηριότητα στο βυθό του τεράστιου υδάτινου ωκεανού, ο οποίος εκτιμάται ότι υπάρχει κάτω από την παγωμένη επιφάνεια των δορυφόρων.

Στον πλανήτη Γη οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ζωή κοντά σε σημεία όπου παρατηρείται παρόμοια υδροθερμική δραστηριότητα στα βάθη των ωκεανών.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Λερόι Τσιάο στο CNNi, η υδροθερμική αυτή δραστηριότητα παράγει αρκετή θερμότητα, ώστε να υποστηρίζεται η ύπαρξη μικροοργανισμών (ζωή) σε μέρη όπου δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να υπάρχει.

Επομένως είναι λογικό να περιμένουμε ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει σε άλλους πλανήτες ή δορυφόρους.

Ενώ ο Cassini δεν εντόπισε ζωή με την κυριολεκτική έννοια, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι όλα τα απαραίτητα χημικά στοιχεία που προϋποθέτουν κάτι τέτοιο, βρίσκονται εκεί, έγραφε στο άρθρο του ο Τσιάο και προσθέτει ότι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι ανακαλύψεις έγιναν εντός του ηλιακού μας συστήματος.

Βρισκόμαστε πιο κοντά στο να προβλέψουμε ότι συνθήκες ζωής είναι πιθανό να υπάρχουν σε πολλά μέρη στο σύμπαν.

Μια τέτοια ανακάλυψη θα άνοιγε την πιθανότητα για την ύπαρξη ευφυούς ζωής αλλού στο σύμπαν. Για το λόγο αυτό η ανακοίνωση της NASA τροφοδοτεί τόσο την φαντασία, σημειώνει ο Τσιάο.

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι αν και θα ήταν συναρπαστικό να βρεθούν πραγματικά ίχνη ζωής σε εξωγήινους πλανήτες, θα βρισκόμασταν και πάλι πολύ μακριά από την εύρεση ευφυούς ζωής.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αποστάσεις στο διάστημα είναι τόσο τεράστιες, ώστε είναι απίθανο να βρούμε ποτέ ο ένας τον άλλο.

Η πιο κοντινή ευφυής ζωή θα μπορούσε να βρίσκεται 100 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, επομένως ακόμα και αν βρίσκαμε τον τρόπο να ταξιδέψουμε με την ταχύτητα του φωτός, θα χρειαζόμασταν ακόμα περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια για να φτάσουμε εκεί, αναφέρει ο Chiao.

Καθώς, όμως, η ζωή στον πλανήτη Γη πιθανότατα θα τερματιστεί προτού αποκτήσουμε την τεχνολογία προκειμένου να ταξιδεύουμε με την ταχύτητα του φωτός, το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα βρούμε ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, είναι εύλογο –ακόμα και πιθανό- ότι όταν η ζωή τερματίζεται σε κάποια μέρη του σύμπαντος, ταυτόχρονα μπορεί να ξεκινάει σε άλλα μέρη, καταλήγει ο Τσιάο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης θα είναι γιατρός: O Αδριανός Γολέμης ετοιμάζεται να κατακτήσει το Διάστημα

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

Σήμα «εξωγήινου σκάφους» που έπεσε στον ωκεανό είχε τελικά γήινη προέλευση

«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr