Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ – Μέχρι την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση

Ο Μακρόν διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ – Μέχρι την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ,

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διόρισε εκ νέου στον πρωθυπουργικό θώκο τον νυν πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας, που θα ανακοινωθεί έως την Τετάρτη στις 18.00 τοπική ώρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το προεδρικό μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός «υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του» στον αρχηγό του Κράτους «ο οποίος την αποδέχθηκε, προτού αναθέσει εκ νέου στον Εντουάρ Φιλίπ να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης της Γαλλίας και να συγκροτήσει μια νέα ομάδα», συμπληρώνεται από την ίδια πηγή.

Η παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης έγινε «σε συμφωνία με τη δημοκρατική παράδοση την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ελιζέ.

Παράλληλα, ο Μακρόν ζήτησε από τον Ρισάρ Φεράν, υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να «αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος «η Δημοκρατία Μπροστά» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δεκτό τον υπουργό, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με ακίνητα, προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ώστε να «ορίσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών».

Από την πλευρά του το περιβάλλον του Ρισάρ Φεράν, σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, «επιβεβαίωσε» την πληροφορία προσθέτοντας ότι ο υπουργός «αποδέχθηκε» αυτήν την πρόταση.

«Ο πρόεδρος θα ήθελε ο Ρισάρ Φεράν να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης, που είναι αποτελεσματικός» επισήμανε η ίδια πηγή κρίνοντας πως ο παραιτηθείς υπουργός είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος του (πολιτικού) κινήματος» του Γάλλου προέδρου.

«Λογικά, θα ήθελε να ηγηθεί της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας της 5ης Δημοκρατίας» προστίθεται από το περιβάλλον του υπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι «ο Ρισάρ Φεράν είναι για εκείνον αυτό που ήταν ο Πιερ Ζοξ (πρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλιστών στην Εθνοσυνέλευση από το 1981 έως το 1984) για τον Φρανσουά Μιτεράν», τονίζεται.

Υποψήφιος στην 6η Περιφέρεια του Φινιστέρ, ο υπουργός εξελέγη με άνεση (56,53%) έναντι της αντιπάλου του των Ρεπουμπλικάνων Γκαέλ Νικολά, παρά τις επικρίσεις σε βάρος του.

Ο Ρισάρ Φεράν βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για ανάρμοστες οικονομικές συνδιαλλαγές, μετά τη δημοσίευση στα τέλη Μαΐου ενός άρθρου στην εφημερίδα Κανάρ Ανσενέ. Το άρθρο εξιστορούσε πώς το 2011 ο ασφαλιστικός οργανισμός Mutuelles de Bretagne, του οποίου γενικός διευθυντής ήταν την εποχή εκείνη ο Φεράν, αναζητούσε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη για να ιδρύσει ένα κέντρο περίθαλψης.

Μεταξύ τριών προτάσεων ο οργανισμός επέλεξε εκείνη που υποβλήθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία της συντρόφου του Φεράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Μακρόν νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης: «Να μην είμαστε δειλοί» απέναντι στη Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr