Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές – Άντλησε 850 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3%

Επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές – Άντλησε 850 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Χάρης Γεωργιάδης,

H Κυπριακή Δημοκρατία με την έξοδο της στις αγορές άντλησε 850 εκατ. ευρώ με την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Το επιτόκιο είναι 3%. Όλο το ποσόν θα διατεθεί για επαναγορά παλαιότερου χρέους με μεγαλύτερο επιτόκιο. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως η σημερινή έκδοση προσέλκυσε το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο που εξασφάλισε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξήγησε πως η έκδοση αυτή δεν σημαίνει τη δημιουργία νέου χρέους, αφού θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορά παλαιότερου ακριβότερου δανεισμού.

Θα αποπληρωθεί μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ ύψους 288 εκατ.

Ειδικότερα, από τη σημερινή έκδοση θα αποπληρωθεί μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ ύψους 288 εκατ. με επιτόκιο 3,52%, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορές μέρους των τριών ομολόγων, λήξης 2019 με επιτόκιο 4,75%, λήξης 2020 με επιτόκιο 4,62% και άλλου ενός ομολόγου, επίσης, λήξης 2020 με επιτόκιο 6,50%.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαφορά στο επιτόκιο, μεταξύ του καινούργιου αυτού δανεισμού και του παλαιότερου που εξοφλείται είναι πέραν του 2%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

EXCLUSIVE: What Israelis are saying about Turkey

«Σάλταρε» η νευρόσπαστη κατοχική Τουρκία από τη συμφωνία ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου – Απαντούν με νεο-οθωμανικά ουρλιαχτά

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν οριοθέτηση ΑΟΖ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr